Alla inlägg under maj 2011

Av Caroline - 11 maj 2011 06:50

Kl 06 stiger jag upp, och nu 50 minuter senare har jag ätit nyttig frukost, startat en tvättmaskin och sorterat resten av smutstvätten i 3 fina högar. Jag är nog inte riktigt vaken, jag går nog i sömnen och detta är en dröm jag har, att jag ska va så duktig så tidigt på morron.

Vad ska hända härnäst? Har jag gjort 7 sorters kakor och bullar innan tv programmet "Efter 10" med Malou von Sivers börjar? Vem vet, vem vet...


Nä nu ska vi inte ta i så ja gör i byxan. Jag har nog slummrat här på soffan några gånger mellan tvättmaskins varven.


Såg precis en musik video som dom visa på Vakna med the voice som jag tyckte va lite bra, å rolig. Med är Michael Bolton, typ en av dom största smörsångarna en gång i tiden. Haha. Här nedan är den iaf.





Annars.. Gomorron! Å ha en trevlig onsdag.

Av Caroline - 10 maj 2011 15:09

Ja så har vi nu gått in i vecka 29, (28+1).

Tiden bara skenar iväg nu känns de som! Men de gör inget. =)

Det är då alltså bara 7 veckor kvar till vecka 36... Då BB väskan ska vara packad å klar å sen är allt annat lite "övertid" men en bonus. Fattar ni??? 7 Veckor!

Tillåt mej svimma en stund. ;)


Å jag väntar otåligt på att barnvagnen ska dyka upp. Nu är de 5te veckan sen vi beställde den. Å de skulle ta ca 2-5 veckor. Så nu är tålamodet slut å jag är som ett barn som väntar på nåt gott.. kollar postlådan VARJE dag, (det gör vi kanske 2 ggr i veckan annars, max.) Å så fort de kommer en bil på gårn måste ja springa å glo i fönstret ifall det skulle va hemleverans i sån där buss typ..

Det är lika pinsamt varje gång jag blir upptäckt med trynet framtittandes bakom gardin. Jag är nog inte så smidig som ja tror...


Idag kom de iaf en sån där buss hit... och mitt hjärta bultade av lycka. Äntligen tänkte ja. Å gav blanka fan i att jag skulle behöva möta den unga leverans killen i en vit t-shirt utan BH på mej... ni kan ju kanske ana hur de ser ut. Det är inte till min fördel kan ja ju säga...

Men shi fick jag. Gissa om jag vart besviken när han ur last utrymmet lyfter ur en..... TVÄTTEX hink! Alltså tvättmedel som jag beställde för en evighet sen. Å på toppen av isberget så bar han inte ens in den typ 100 kg tunga hinkjäveln, utan lämnade den ute på backen!!!

Så jag fick gå ner å släpa upp de där åbäket upp för trappen å in på toan.

Men jag upptäckte en sak: Jag kan väldigt många svärord..


Jaja den som väntar på nåt gott... får det innan hon avlider förhoppningsvis!


Nu måste ja kila. Ska iväg på en liten grej! =)

Av Caroline - 9 maj 2011 19:10

Ja jag höll på svimma på förmiddan igen.. men den här gången berodde de på att jag titta på termometern och den stog på 25 grader varmt, i skuggan!!!

Va hände? =)

Underbart härligt, sommar linne på!

Men den obefintliga ACn i min lilla golf höll på ta livet av mej, vilken sekund som helst vänder jag om å far hem å bokar om besöket hos BM tänkte jag några gånger i bilen på väg till K-fors. Jösses amalia. Ooooolidligt varmt. Å jag som är mitt eget lilla hormon element just nu va nog varm ändå.


Men jag tog mej iaf dit levandes. Fick lämna blod igen som jag gjorde i början av graviditeten, kolla blodtrycket och värdet. Trycket va bra men blodvärdet va lågt. Men hon tyckt ändå inte att jag skulle behöva järn tabletter, trots att jag berättade om mina svimmingsanfall och den totala mattheten ja känner ibland.

Det tycker ja är lite skumt? Å jag äter ju faktiskt järn kapslar som dom uppe i sollefteå rekommenderade, så jag får ju i mej extra men ändå va jag låg.. Men hon tyckte inte de skulle behövas? Jaja jag har iaf köpt Blutsaft idag som jag tänkte prova.


Annars va de bra, magen växer bra, hjärtljuden ticka på. Ibland undrar ja fasiken om det inte är så att de är 3 bäbisar i min mage... för jag kan inte få ihop det med vart hon hitta hjärtljuden och hur dom låg som på ultraljudet. Å inte heller när dom trycker ut sina kroppsdelar.. det som borde vara huvet på ena bäbisen enligt hur hon låg som på UL skulle jag mer vilja beskriva som rumpan eller ryggen.. Eller så har hon ett bauta huvud? Eller så har hon hunnit ändra läge igen, dom har ju varit väldigt rörlig nu.

Men de har ju hänt förr... att det varit tvillingar på UL men vid förlossningen kommer en tredje, för då har den sista legat gömd bakom!

SPÄNNANDE! ;)


Det hon sa ang svimmningarna och mattheten är att trots att jag äter bra så får jag nog inte i mej mycket av det, därför blir ja trött å svimmar nästan å orkar knappt stå upp ibland. Dom äter alltså upp mej inifrån dom små rackarna!!! =)

Så små äta typ hela tiden och försöka ha med mej druvsocker å nåt att knapra på i handväska all the time är nu mitt mission.

Fick väga mej oxå, å sen inskrivningen i December har jag gått upp 10 kg. 10 kg! Det är ju heller ingenting! Det mesta är typ vad magen väger sa hon. Och mina elefant fötter. ja för idag va ja ju inte sååå sugen på ett par stödstrumpor...

Jag känner mej lite som den minsta som gått å burit på tvillingar.. alla blir så förundrad över hur liten jag är i övrigt, absolut inga armar kvar snart och kinderna är mer markerad får jag höra.


Magen med Carro, de är jag de! ;)   66.6 kg!


Åååå nuuu går mina revben sönder snart, verkar som hon boar under min högra sidas revben. känner hur de spiter i dom typ å de gör oooooont. Aaaandas iiiiiiin.....andas uuuuuut.... tänk på en vacker väldoftande blomma som BM sa på avslappningsövningen. Jag tänker på en apelsinkrokant marabou choklad kaka...

Whatever that works lixom.


Ja måste tippa omkull mej nu, hej!

Av Caroline - 9 maj 2011 07:21

Är uppe med tuppen idag, klev upp 20 över 6 efter att Matte klivit upp, kurrade så i min mage så ja va tvungen å fylla den med lite vanilj fil å musli.

Har även ringt till tandläkarn för att avboka mitt återbesök, typ 3dje eller 4de besöket i den här rotfyllnings historien. Svimmade ju nästan förra gången, för att jag låg på rygg, så ja känner att jag inte vill chansa igen, de va så jäkla obehagligt. Och så stressar jag upp mej. Så jag ska återkomma nån gång efter att töserna har kommit till världen, och får ja problem innan så är de ju bara å ringa då isf. Men jag avvaktar gärna!


Igårkväll fick jag ont i halsen och det har jag idag oxå, känns som typ katten har klöst mej i halsen, alldeles rispig på nå vis. Å slemmig. Rätt som de va efter att vi lagt oss för att sova, hosta ja till och det kom upp massa läskigheter! Fick springa på toan å kräkas, bara så där. Mysko.

Sen har ja sovit utan täcke nästan hela natten typ, svettades å kände mej varm. Tänkte gå upp å kolla febern men ja iddes aldrig å till slut somnade jag. Idag känner ja inte av nåt sånt så antingen hade ja en liten tillfällig feber topp eller så var de bara nåt hormonellt värmeslag.. skulle kunna gissa på de sistnämnda.

Vill verkligen inte bli sjuk.


Å denna halsbränna.! Dom senaste dagarna har den varit värre än nånsin. Tidigare har den mest bara kommit på kvällen och en tablett novalucol så har det blivit bra. Men nu går ja å tuggar på såna där tabletter flera gånger om dan. Å jag vaknar av halsbrännan på natten. Den är bara hemsk, verkligen känns som de brinner från magen upp i halsen.

Men har upptäckt att mjölk och fil lindrar ganska bra oxå, å mjölk kan man väl aldrig få för mycket av så det är bra!


Idag ska jag göra ett återbesök hos BM på vårdcentralen. Ska be hon kolla allt som kollas kan.

Återkommer mer om det senare!

Nu ska jag nog ta å krypa ner i sängen en stund till. Soligt å varmt verkar de kunna bli idag, men lite disigt just nu. Men kanske klarnar till så man kan lägga sej på balkongen sen. =)

Av Caroline - 8 maj 2011 21:45

Idag har bäbisarna verkligen varit aktiv. Dom spjärnar ut sej så det känns som jag ska gå sönder, å de gör oooont. Men skönt att de är liv i dom. =) Jag lyckades haffa lite på film med hjälp av mobilkameran, det är i början av filmen som det är mest rörligt å det syns riktigt bra, sen är de bara lite små rörelser här å där. Man ser oxå i början att magen är lite kupad på den vänstra sidan, det är där den ena tösen trycker ut sej lixom. Å den vänstra som normalt är den lugna, har idag visat att hon oxå kan! =)  Kan se lite läskigt ut, de tycker tillomed jag å Mattias som ändå börjar bli liiite van, så om ni är känslig titta ej, alien varning. ;)

Enjoy!



 


Vi har förresten kommit överens om och beslutat vad dom ska heta tror vi. =)

Av Caroline - 7 maj 2011 19:11

Mysig lördag, vakna imorse av att matte höll för näsan på mej. Sen myste vi med bäbisarna. Go frukost sen å bara va. Satt i barnrummet och kolla när mattias vikte å sortera barnkläder. Vi har så otroligt mycke kläder som vi fått, mycket som inte ens är använt. Första lasset från annelie å jens. Å andra lasset från sandra å mickes lilla stella. Guldvärt då vi måste ha kläder för 2 å dom växer så snabbt så plagg kan va för litet från ena veckan till den andre. Då är de roligare å börja köpa kläder lite senare. Å de känns som vi inte behöver göra första året. Fast jag kommer inte kunna hålla mej. :-) sen hoppa ja ur morron rocken å tog en dusch å snygga till mej. For till sandslån till Tero å svärmor där vi fortfarande är. Har ätit go grillat å bara mått gott. Ligger nu på sofflocket ute på inglasade altan å kollar när dom kastar pil.. 2 st med finskt blod som tävlar mot varann så de går ganska hett till... :-P. Trevlig kväll!

Av Caroline - 6 maj 2011 03:34

Sitter vaken å kollar på cityakuten på tv. Kunde inte somna om efter att jag vakna ur en dröm. En mysko dröm. Har värsta halsbrännan som jag försöker lindra med fil och Novalucol. Och sån där hjärtklappning som bara känns olustig. Svårt att få någon ro i kroppen då. Tur de är sällan jag inte kan sova på natten. Sover annars ganska bra.

Hade ju tänkt göra massa nytta imorrn, eller idag. Som att städa lite. Men nu lär ja väl sova bort halva dan ist när ja väl somnat.

Ska lägga omkull mej nu här på soffan å hoppas att jag slummrar!


Hörs!

Av Caroline - 5 maj 2011 12:29

Rubrik torka så de sjunger om de.


Besöket igår hos farbror doktor på vårdcentralen gick väl bra. Jag fick mitt sjukintyg iaf utan problem. Men sen när jag ville att han skulle ta en titt på mej och svara på några funderingar jag hade så snoppade han av mej i princip. Sa att tiden räcker inte till. Och så ursäktade han sej med att säga att jag hade ju iof fått vänta i 20 minuter innan jag fick komma in, lite som att han fick dåligt samvete, och så gjorde han ett svajande försök att lyssna på åtminstonde 1 fråga.

Angående min hosta så va de troligast inte lunginflammation iaf eftersom jag inte haft nån feber. Bara en envis hosta som jag om ja har otur får stå ut med resten av graviditeten.

Sen det onda som uppstog häromkvällen när jag försökte andas visste han inte.

Och som avslut sa han nåt i stil med: Du ska inte tro att det är nåt fel på dej, att du är sjuk lixom. Du är ju gravid.


Jag vart så paff så jag fick inte ur mej ett enda ord! Det kändes som att han trodde jag är hypokondriker, letar fel och smärtor lite här å där typ. Jävla Tomte!

Det fattar väl jag med att en graviditet är inte en dans på rosor, å kanske speciellt när man väntar 2 samtidigt. Att de tar på kroppen osv.. Men man blir ju orolig ibland, jag vet ju inte hur det ska kännas, har aldrig varit gravid förut lixom. vad är normalt och inte? Vad kan man känna av utan att det är nåt allvarligt? Att organen kläms och det kan göra ont fattar jag, men hur ont är normalt? Kan nåt gå sönder? Och vad kan jag göra för att förhindra att svimma av? Räcker det med att ha ett kex paket i fickan redo att ätas, eller behöver jag typ blodtrycksmedicin? Lite skillnad där tycker jag!


Jag hatar vårdcentralen i kramfors just nu. Har varit där 3 gånger. En gång hade jag så ont i foten så jag kunde knappt gå på den. Hade belastat den fel så en inflammation hade uppstått. Men innan läkaren kom fram till det tittade han på min fotsula med rynkad panna och sa till sist... " Du har nå svarta prickar här.. " Ungefär som att de va nå skumt utslag eller nåt? Jag tittade under min fot och konstaterade... strumpludd! Jag trodde inte de va sant.


Bytte tillbaka till k-fors för att jag ville gå hos Barnmorskan där.. fick för mej att de skulle vara bättre. Men även där känner jag att de hade nog inte varit sämre å stannat kvar i Nyland.. Hade det inte varit för att vi ändå gjort så många koller på sjukan i sollefteå så hade jag nog bytt tillbaka till Nyland. Tillomed läkaren där uppe i sollefteå sa att Nylands vårdcentral är bättre på alla sätt å vis.

Jaja nu har jag fått spytt lite galla över doktorer och VC. Det är ju inte såå länge kvar tills jag kan byta tillbaka så jag står nog ut. Å jag fick ju mitt sjukintyg iaf så ja får va nöjd för det. Å jag håller ju inte på att dö. Förhoppningsvis!  


Nu ska ja sätta igång med middan tro ja, ska skala och riva en massa morötter! 

Det blir alltså morots soppa med räkost i bla till middag. Och ciabatta bröd. SUPERGOTT!!!



Ovido - Quiz & Flashcards