Alla inlägg den 1 maj 2011

Av Caroline - 1 maj 2011 13:31

Jag är jätte dålig på att uppdatera men jag har så mycket annat för mej. ;)

Men en kort sammanfattning:

I torsdags va jag å Sandra i birsta å shoppa loss! Jag handla bla det vi glömde sist som el hylla och matta till barnrummet. Och så tillkom det ett sido bord, eller liten byrå brevid amnings fåtöljen där det är bra att förvara bra-att-ha-vid-amning-och-rapning/kräkning saker. =)

Till toan köpte jag skötmadrass och hyllor att ha ovanför bänken. Tycker att vi har kanon toa nu för allt är så nära tillhands, tvättstället, å bänken ovanför tvättmaskinen som jag tidigare ogillat men lir ju perfekt nu som skötbord och badplats då de är en tvättho med kran där oxå. Och sen fick de följa med lite annat roligt oxå, som lite oljor å salva från Libero, nappflaskor, tutte, amningskupor, och.. vårt första blöjpaket! Bara för att ha nåt att fylla hyllorna med. såå roligt ju. =) Skötmadrassen tyckte ja vi kunde vänta med å lägga fram för å ha kvar ytan på bänken inne på toan men Mattias tyckte den skulle ligga framme på sin plats. =)

Köpte även en bröstpump, de finns på blocket ja vet, och att hyra hos barnmorskan, men det kändes som att eftersom vi får 2 bäbisar kommer Mattias va väldigt delaktig i matningen å då behövs pumpen och inte bara under en kort tid, (förutsatt att amningen funkar)  så då kommer vi ändå komma upp i summan som pumpen kosta så då kunde ja lika gärna köpa min egna, och att den är elektrisk, jag har mest bara sett manuella på blocket.

Men den lever om som en gräsklippare tycker ja så jag är nästan lite rädd för den! Haha.

Ja åså tillkom det en till sak som inte stog på shoppinglistan... en hallmöbel, en sån där väggbyrå typ som man förvarar skorna i. Vart som en ny hall, mycket större och fräschare. Så skönt att få kasta ut gammla sko hyllan som bara hälften av alla skor fick plats på, och ta ner hatthyllan. Istället vart de 2 speglar ovanför, lite ljuslycktor och en blomma där. Jätte nöjd! Elementet som va där hade jag dock helt förträngt så Mattias fick montera bort den och koppla ur strömmen för att jag skulle få dit min nyinköpta hallmöbel. Ooops! Men de gick ju bra. ;)


På fredan hade vi en sista hockeyavslutning på folkan. Har varit många avslutningar för dom här grabbarna känns de som... haha. Men den här gången fick vi respektive vara med, dom tyckte kanske lite synd om oss. ;)  Nämen det delades ut diplom, och blommor till ledare och annat smått å gott. Mattias fick en kavaj med trycket "säsongens The Man". Och så delades det ut andra både smickrande och mindre smickrande titlar. Dom är ju så påhittiga å roliga dessa hockeygrabbar. Henke som är lagets fest fixare är ju suverän! Filmer visades upp från några lagfester å andra aktiviteter, många av dom är det nog censur på skulle ja tro.. =) Men vi fick oss ett gott skratt. Roligt verkar dom ha i laget iaf.


Igår, sista april kom Andreas och My hit och å grilla å myste. kolla brasan. Vid Elva for begav dom sej hem och vi la oss på soffan, funderade på om vi skulle åka över till sandslån, men vi somna. Rätt skönt. =)


Idag gör vi mest ingenting. Ska åka på slån å äta hos Tero å svärmor.


Ja de va min korta sammanfattning... en hel novell!!

Men här kommer bilderna iaf på magen..

V. 27(26+6)

     


Omkretsen är nu 102 cm runt magen. =) En typisk pojkmage då det syns typ ingenting bakifrån men det är väl för att det är 2 st. Magen kan inte annat gå än i färdriktning framåt. =) Glömde väga mej innan ja stoppade i mej frukosten å några ballerina men sist jag vägde mej hade jag gått upp 6-7 kg totalt. Så det börjar ju ändå hända lite på vågen. Men jag skröt ju oxå för nåt inlägg sen att jag hade sån tur som inte sväller å sammlar på mej vatten.. Men de ångrar jag nu. Förr helgen när vi skulle hem på kvällen fick jag köra i bara strumpern, fick alltså inte på mej skorna. Å dom dagar ja varit dum å inte använt stödstrumporna.. då ser mina fötter och vad som engång kallades för smalbenen ganska roliga ut.!

Så det är nog mest bara maginnehållet och vattnet som väger. I övrigt blir ja inte större, nästan tvärtom. Mina armar har aldrig varit biffiga, men nu är dom trådsmala. Och många säger att jag blir smalare i ansiktet. Tyckte själv när jag såg mej på ett kort från påskhelgen att jag såg ganska rolig ut, oproportionerlig ut lixom. =) Men va gö de?!


Va ju förresten på nytt Ultraljud i fredags oxå, Allt såg fint ut. Nu är dom rätt säker på att dom har varsin moderkaka men att den växt ihop, så risken för att den ena får för lite behöver vi typ inte oroa oss för. Dom ligger båda på Plus sidan om kurvan, växer alltså fint och ganska jämnt. Meeeeen, den högra (på min sida) har, precis som jag misstänkt, vänt på sej! Ligger alltså nu med huvudet uppåt. Rackarns unge! Men Doktorn trodde att det är den som ligger med huvet neråt som kommer va närmast utgången då det ska till så det va nog ingen fara. Och den högra kan fortfarande vända på sej igen, även om de börjar bli trångt. Men 2-3 veckor till så skulle de kunna gå. Så hoppas! =) Det är ju den som bökar på mest oxå.

Så nu när allt ser så fint ut har vi ökat mellanrummet på UL kollerna. Ist för var 14de dag så blir de nu 4 veckor till nästa. Typ den 29 maj eller nåt sånt tro ja de va. Känns länge då vi varit så bortskämd med täta kontroller hittils. Men skönt att allt ser så bra ut! =)


Nä nu ska jag slita mej från detta inlägg innan det blir en hel bok skrivet!

Ovido - Quiz & Flashcards