Alla inlägg den 5 maj 2011

Av Caroline - 5 maj 2011 12:29

Rubrik torka så de sjunger om de.


Besöket igår hos farbror doktor på vårdcentralen gick väl bra. Jag fick mitt sjukintyg iaf utan problem. Men sen när jag ville att han skulle ta en titt på mej och svara på några funderingar jag hade så snoppade han av mej i princip. Sa att tiden räcker inte till. Och så ursäktade han sej med att säga att jag hade ju iof fått vänta i 20 minuter innan jag fick komma in, lite som att han fick dåligt samvete, och så gjorde han ett svajande försök att lyssna på åtminstonde 1 fråga.

Angående min hosta så va de troligast inte lunginflammation iaf eftersom jag inte haft nån feber. Bara en envis hosta som jag om ja har otur får stå ut med resten av graviditeten.

Sen det onda som uppstog häromkvällen när jag försökte andas visste han inte.

Och som avslut sa han nåt i stil med: Du ska inte tro att det är nåt fel på dej, att du är sjuk lixom. Du är ju gravid.


Jag vart så paff så jag fick inte ur mej ett enda ord! Det kändes som att han trodde jag är hypokondriker, letar fel och smärtor lite här å där typ. Jävla Tomte!

Det fattar väl jag med att en graviditet är inte en dans på rosor, å kanske speciellt när man väntar 2 samtidigt. Att de tar på kroppen osv.. Men man blir ju orolig ibland, jag vet ju inte hur det ska kännas, har aldrig varit gravid förut lixom. vad är normalt och inte? Vad kan man känna av utan att det är nåt allvarligt? Att organen kläms och det kan göra ont fattar jag, men hur ont är normalt? Kan nåt gå sönder? Och vad kan jag göra för att förhindra att svimma av? Räcker det med att ha ett kex paket i fickan redo att ätas, eller behöver jag typ blodtrycksmedicin? Lite skillnad där tycker jag!


Jag hatar vårdcentralen i kramfors just nu. Har varit där 3 gånger. En gång hade jag så ont i foten så jag kunde knappt gå på den. Hade belastat den fel så en inflammation hade uppstått. Men innan läkaren kom fram till det tittade han på min fotsula med rynkad panna och sa till sist... " Du har nå svarta prickar här.. " Ungefär som att de va nå skumt utslag eller nåt? Jag tittade under min fot och konstaterade... strumpludd! Jag trodde inte de va sant.


Bytte tillbaka till k-fors för att jag ville gå hos Barnmorskan där.. fick för mej att de skulle vara bättre. Men även där känner jag att de hade nog inte varit sämre å stannat kvar i Nyland.. Hade det inte varit för att vi ändå gjort så många koller på sjukan i sollefteå så hade jag nog bytt tillbaka till Nyland. Tillomed läkaren där uppe i sollefteå sa att Nylands vårdcentral är bättre på alla sätt å vis.

Jaja nu har jag fått spytt lite galla över doktorer och VC. Det är ju inte såå länge kvar tills jag kan byta tillbaka så jag står nog ut. Å jag fick ju mitt sjukintyg iaf så ja får va nöjd för det. Å jag håller ju inte på att dö. Förhoppningsvis!  


Nu ska ja sätta igång med middan tro ja, ska skala och riva en massa morötter! 

Det blir alltså morots soppa med räkost i bla till middag. Och ciabatta bröd. SUPERGOTT!!!



Ovido - Quiz & Flashcards