Alla inlägg under maj 2011

Av Caroline - 15 maj 2011 19:54

Här är dagens bilder på kulan, jag höll på svimma när jag såg dom!

Man har en uppfattning om hur stor, eller liten man tycker att man är när man kollar sej själv i spegeln eller direkt på magen.

Men när jag tittade på den här sido bilden fick jag en liten shock!

Här är alltså slutet på  Vecka 29 (28+6).

        De är den här sista bilden som jag tycker att magen ser lite läskig ut. =)

Tänk va stor ja kommer va om jag skulle gå tiden ut, alltså ca 10 veckor till.

I vecka 30 med tvillingar är man ju lika stor som en enlingsgraviditet är i fullgångna 40 veckor säg dom. Spännande! Blir skottkärra för mej i sommar.;P


Skulle ju lägga in bilder på mina svullna fötter oxå härom dan men de har ja glömt, så här får ni beskåda dom oxå!:

   

Efter 2 dagar utan stödstrumporna.

Har varit duktig å haft dom på mej hela helgen så nu är dom inte fullt lika svullen. Men på morron syns det på fötterna vilken sida jag har sovit på under natten. Eftersom jag sover mest på min vänstra sida (då den tösen ligger mera inåt och det känns som att jag mosar henne mindre än den högra tösen som ligger mer utåt sidan oftast) och har ju alltid en stor kudde mellan benen, så kommer den högra foten som är ovanpå kudden i ett högre läge och är då på morronen mindre än den vänstra! Lite roligt kan de se ut. =P


Annars då: Tusen å åter tusen tack till dej som tipsade om flytande Galieve till min halsbränna!!! Köpte den igår, så jag har ju bara använt den igår eftermiddag och inatt. Eller vid sänggåendet. Men jag kände inte av brännan på heeela natten. Inte ens efter att jag varit upp på toa å gått å lagt mej igen, eller när jag vänt på mej, då det brukar komma tillbaka annars. Så skönt! Inte under dagen idag har jag känt av nån halsbränna heller, som efter frukosten tex, eller då jag å Mattias la oss på soffan å tog en efter lunch tupplur.


Och till sist... Har tvättat alla bäbiskläder idag oxå. 3 maskiner vart det! Vi har så vi klarar oss ett tag tro ja. =) Fick ju 2 backar (1 åt dom var) av Mattias kusiners mamma Anki igår som innehöll kläder, i rosa å rött! =P Å handukar till skötning å ammning (kräk), skor, filtar, mössa och varsin potta i rosa! Haha super söt, är ju ett tag tills pottorna kommer användas men hon kunde inte hålla sej sa hon.


Så imorrn är mitt mission att sortera alla kläder i storlekarna och lägga tillbaka i byrå lådorna, som jag tänkte märka med en liten storleks lapp bara för att göra det lite enklare för oss. Så man inte behöver leta igenom alla lådor å alla kläder för en viss storlek. Jag är så himla smart ibland!  


Nu ska jag ta för mej lite go Carte odor glass och titta på hockeyn! 

Av Caroline - 15 maj 2011 16:52

Ja dags för bilder igen på kulan, men inte riktigt nu. Ska äta middag, sen måste ja nog lägga omkull mej på soffan ett tag. Men innan kvällen är till ända så har ja lagt ut dom. Håll ut! ;)

Av Caroline - 14 maj 2011 05:54

Inatt har jag sovit 3 timmar, vaknade strax efter kl 4 å gick upp på toa. Tebax ti sängen, men kunde inte somna om. Töserna vaknade ju oxå å börja röra på sej. Å sen vart jag hungrig. Så klev upp å åt lite fil å musli. Sitter nu i soffan å väntar på att det ska gå ett tag från de att jag åt tills jag kryper ner i sängen igen. För att förhindra halsbrännan..


Ett jäkla tjat om den där halsbrännan, ja vet! =) Men den har typ styrt mitt liv senaste dagarna så därför blir det mycket om just brännan.

Kände igår att de vart mycket klagan från min sida och jag fick nästan lite ångest. Jag har nog en ganska lättsam graviditet egentligen, (å speciellt kanske med tanke på att jag väntar tvillingar), jämfört med många andra kanske.

Men ni vet när man är uppi sitt eget bara, å det är nytt allting, då är det bara det man tänker på å ingen har det så jobbigt som jag. =)

Men jag är otroligt tacksam för att allt ändå gått så bra hittils, och allra mest tacksam över att tjejerna som växer i min mage mår bra! TACKSAM!  


 Nä nu är klockan 10 över 6 så jag ska krypa ner i sängen igen å somna om å få lite mera skönhets sömn innan de på riktigt är dags att kliva upp å fånga dagen!

Av Caroline - 13 maj 2011 13:59

som jag sovit bort. Lyckades somna om imorse vid 8 tiden, å vaknade 20 över 12! Galet att sova bort dan så där men jag behövde det verkligen då jag inte fick sova riktigt inatt. Men särskilt sugen på att sätta mej i bilen å åka in till city är jag inte så dom ärenden får bli efter helgen.


Så skönt att det är fredag igen. Matte ringde för ett tag sen å är på väg hem. Sluta tidigare idag. Vi hade tänkt grilla gott idag men får se hur de blir med det i de här regn vädret..

Jag har iaf ätit tonfisksalladen till frukost/lunch och lite chokladpudding (såklart) och vart så fullt i magen så ja skulle vilja lägga mej ner för å lätta på trycket från levern men jag är fasen livrädd att halsbrännan ska komma tillbaka så ja sitter upp å har ont i den istället. Inte lätt som sagt! Men ska pallra upp med lite kuddar så kanske de löser sej.


Ha en trevlig fredag allihopa.

Av Caroline - 13 maj 2011 07:58

Just nu känns allt lite jobbigare än vanligt och jag tycker lite synd om mej själv och jag vill skynda på tiden. Halsbrännan gör så ont så jag skulle kunna grina en skvätt, och ingenting hjälper helt plötsligt. Jag gick ju å la mej för ett nytt försök att sova vid 2 tiden i natt. En halvtimme senare gav jag upp igen och tog kudde å la mej i soffan med tvn på. Kollade klart på en dokumentär, sen när den va slut vid 4 kanske, kände ja hur jag äntligen höll på somna. Och gjorde det! Men 2.5 timme senare vaknar jag igen när mattias kliver upp. Å tillbaka kommer halsbrännan! Klev upp och tog lite fil å banan. Vänta en stund på att allt ska landa. Å nu har jag lagt mej i sängen, å inte ens med fil, som brukar lindra, och 2 tuggtabletter, som de annars räcker med 1, vill brännan försvinna! Å trött å känslig på det gör att jag bara vill grina en skvätt å tiden ska flyga förbi så jag får bli mej själv igen. Typ. Utan dessa gravid krämpor. Tur de inte är ofta de blir så här, peppar peppar. För oftast går ja ju bara å myser å älskar det här, att bära på våra töser. <3. Ja, får se hur den här dagen blir som.. Hade tänkt åka till city å göra lite saker, men frågan är om jag orkar. Nu tänker jag iaf försöka somna å få lite mera sömn. Det åskade förresten i natt när jag låg i soffan. Ordentligt dundra de, å blixtra. Å jag som hatar åska.. Livrädd! Usch. Nä sova va de nu!

Av Caroline - 13 maj 2011 01:24

Kunde inte somna! Först en hallsbränna from hell, hela strupen brinner å gör ont å bara är fruktansvärt obehaglig, å tabletterna hjälper bara en liten stund, knappt. Sen så håller töserna på å byta plats med varann typ, eller iaf sträcker på sej åt alla håll, å de gör så jäkla ont, känns som att närsomhelst går jag sönder. Det är nog ganska trångt för dom. vart dessutom hungrig. Så bara kliva upp.

Så nu har ja ätit äggmacka och ett glas mjölk. Mätt i magen iaf, å kanske lugnar töserna ner sej. Men att äta och sen lägga sej ner för tätt inpå är inget som lindrar halsbränna... Men men!

Inte lätt när de är "svårt". =)


Mina fötter va väldigt svullen innan jag gick å la mej, tror inte dom har varit så svullen tidigare. Tog kort på dom som jag lägger ut imorrn (idag) så ni får beskåda dom!


Mattias ligger å sover så gott, jag vill oxå. Men ska göra ett försök nu igen. Han är ju så rolig... typ de sista han sa innan vi sa godnatt var att han längtar till frukosten... då skulle han äta chokladpuddingen till frulle. (vi gjorde ju till 8 personer så de finns lite kvar..otur;) ) Å de roliga är att han kommer säkert göra det! Haha bästa frullen, eller inte! Den ingår nog inte i Anna skippers frukost iaf.. =P


Nä.. nu go vänner å alla som ja inte känner, nu SKA jag sova gott.

Av Caroline - 12 maj 2011 20:39

Min dag har sett ut ungefär som igår, klev upp kl 6 med Matte å åt lite frukost. Fjärde dan i rad som ja kliver upp den tiden å äter, å imorse v jag så hungrig så de gjorde ont! Nu har ja väl vant magen vid mat den tiden kanske. Men det är bra, då hinner ja få i mej ett till mål varje dag å det behöver jag nog. Tycker faktiskt att jag känt mej lite piggare den här veckan oxå, inte lika matt i kroppen lixom. Sen om de beror på Blutsaften eller den extra frullen vet ja inte, eller en kombination av båda kanske? Det är bra iaf, hoppas det fortsätter till det bättre.


Startade tvättmaskinen och låg å kolla på Vakna med the voice på tvn, somnade efter ett tag och sov underbart skönt i nästan 3 timmar, ja jag sov bort nästan hela förmiddan men vad gör det? Klev upp och hängde tvätten och startade en ny, den sista, med Mattias arbetskläder. Så nu behöver vi inte tvätta på ett tag, inte i helgen iaf. Otroligt befriande att ha precis allt tvättat, torrt å viket där det hör hemma! =)


Lite födo intag där igen vid lunchtid. Sen började jag dammtorka! Men efter 2 rum fick jag ta en vilo paus å slänga mej på soffan ett tag. Mattias kom hem från jobbet å medans han gjorde middan fortsatte jag med resten.


Sen åt vi tonfisksallad, super gott! Och till efterätt vart de chokladpudding och en kopp kaffe. Ljuvligt. =)


Men det känns idag att jag gjorde nytta här hemma igår.. jäkligt ont i höften och puppbenet. Allt "spring" å böja sej ner å upp osv. Egentligen inget avncerat men de krävs inte så mycket mer för att bäckenet ska säga ifrån. Tanken på att skelettet där håller på att luckras upp är lite läskig tycker jag. Usch ja ryser vid tanken. Får mej att tänka på sån där tavel krita som pulveriseras sönder typ. Men riktigt så illa är de väl inte. Men att de mjukas upp är nog.. Huga, ja gillar inte sånt där. Men konstigt nog, när jag har som ondast, så är det skönast att ligga på den höft som gör ont. Kan de va att de "trycks ihop" lite i höft å bäcken då kanske när jag ligger med min tyngd på lixom. Ja inget att grubbla över, glad att jag kan lindra de onda på nå vis. =)


Så imorrn ska jag inte göra nå gymnastiska övningar. Ska bara en sväng till city för ett litet ärende. Å dit tar min lilla räser mej på en kvart. =)


Annars sitter ja å bläng på hockeyn på tv nu, Matte gav mej en valmöjlighet, titta på hockeyn eller tv programmet Herr o fru... å jag valde hockeyn! Fattar ni? Även om jag inte sitter å biter i nagelbanden å jublar vid mål (canada-ryssland) så gillar ja att slökolla å höra hockeyn i bakgrunden. Det känns tryggt på nå vis. Efter 11 år börjar jag väl komma in i det lixom... ;P


Fast ja tror ja ska bege mej in i barnrummet å sätta mej å sortera de sista av barnkläderna som ja inte gått igenom än. =)


Hejja!

Av Caroline - 11 maj 2011 12:53

Ja nu sitter ni säkert som på nålar å undrar över vilka kakor å bullar ja dona till imorse... ;) Men nå sånt vart de inte. Medans 3dje tvättmaskins omgången gick tog jag mej faktiskt en skön tupplur på soffan. Ja va tvungen för öga gick nästan i kors! Men sen tog jag tag i tvätten igen och det hängs för fullt och maskin går nog varm snart. Jag tvättar precis allt. Man har ju alltid saker i botten av tvättkorgen som man dragit ut på att tvätta, tex gardiner från förra sommarn eller liknande.. Visst? (snälla säg att ni är som jag..) Men nu är båda korgarna snart tömd! skönt värre.


Från de ena till de andra så var polisen precis här å plinga på dörrn, Varför tänker man alltid att nu har man gjort nåt när man ser polisen? De gör iaf jag. Jag va nästan beredd att sätta fram händerna redo för dom att sätta handfängsel på mej.. Dumt eller hur? =) Nu var de ju som tur va inte mej dom sökte, utan grannarna, han som vi tycker ser lite arg å läskig ut, å aldrig hälsat typ. Men vi tror att han flyttade för typ 2 veckor sen eller så, packade iaf in grejjer i ett släp å drog å sen har vi varken sett eller hört han.


Så nu kan ju nån annan trevlig prick få flytta in! =)


Nä dags å hänga tvätt nr 547 i ordningen..typ.

Ovido - Quiz & Flashcards