Alla inlägg under mars 2011

Av Caroline - 21 mars 2011 09:32

Förlåt min åliga uppdatering men helgen har varit så mysig å vi har haft att göra så jag har inte ägnat en tanke åt att blogga.

Men jag har tagit nya kort på magen iaf och mätt å vägt mej. Jag gör ju alltid de med 2 veckors mellanrum för att ha lite koll på vad som händer.

Å måste säga att de händer förnånansvärt lite på vågen. Men dom är ju 2 så dom tar väl allt jag stoppar i mej. Några tycker att jag ser ut å ha gått ner i vikt, alltså blivit tunnare, särskilt i ansiktet å Mattias tyckerf inte jag har nå lår kvar!

Men de kommer säkert senare. Ja vill ju inte se sjuk ut. Eller så är de bara proportionerna som gör att ja ser tanigare ut, när magen börjar växa allt mer. =)


Här är iaf kort från i lördags, vecka 21 (20+4).

   

Framifrån såg de inte så märkvärdigt ut på just de här kortet. Men har iaf tagit ut piercingen ur naveln. Den kan fortfarande sitta där, jag brukar stoppa in den ibland för å underhålla hålet. Men det är skönt att inte ha den där, för den som sticker ju fram mer nu å de är lätt att ta i den i saker typ.

Från sidan.. ja ni ser ju. Jag har inte hunnit jämföra med dom tidigare korten än men skulle tro att de är skillnad eftersom magen har växt med 5 centimeter på 2 veckor. Första gången ja mätte var de 85,5 cm, andra gången 90 cm å nu 95cm. Så de värkar hålla dom där 5 cm var 14onde dag.

Och så står vågen på 59 kg. Så 2-2,5 kg har ja ju iaf gått upp. Men en del är ju fostervatten å moderkaka å så 2 bäbisar så klart som tillsammans kanske väger 1 kg eller nåt sånt nu. =)) Stora tjejer ;)


Annars så har vi i helgen målat å tapetserat klart blivande barn rummet!!

Så roligt. Å Mattias har studsat upp på mornarna å gått direkt in dit å börjat donat. Han är lika angelägen som jag, om inte mer! =) Jag ville iaf ha frukost innan jag började. Så med 3 målade väggar och en tapetserad fond vägg är nu rummet mysigt rosa. rosa rosa rosa. Vart liite mer rosa än vi hade tänkt oss men de blir ju sällan som man tänkt sej när de väl kommer upp på väggarna i sin helhet jämfört med dom små färgkartor man kollar på på färghandeln. Men vart ändå väldigt bra, å med lite möbler i vitt kanske så blir de kanon! Verkligen ett tjejrum x 2. ;)

Så nu ska vi ta första tillfälle som dyker upp å åka till Birsta för en tur på Barnenshus och Ikea och en till affär som ja glömt namnet på. Hoppas de blir till helgen om de inte är annat som dyker upp.

  Här är Mattias som entusiastiskt målar i barnrummet. Jag klappade magen å sa till bäbisarna att nu håller pappa eran på å målar erat rum. Då säg han: Men ta ett kort dåå. Hehe söt.

Men han skulle nog bli mindre söt om han visste att jag lagt ut kortet här så säg inget... ;)


Idag åkte Mattias bort på jobb och är kvar där till på Torsdag. Shit så länge har vi inte varit ifrån varann på ja minns inte när. Kommer kännas konstigt! Men jag jobbar varje dag, 13 timmar imorrn å till kl 16 resten av veckan så dagarna går nog undan å vips är de Torsdag kväll. =)


Nu skiner solen å de är 7 plusgrader ute så ja tror ja ska leta åt en stol å gå ut å sätta mej efter garage väggen å kanske får man lite färg på de här blekansiktet! =)

Ha en bra dag!

Av Caroline - 17 mars 2011 20:51

Visiten på Colorama idag gick väldigt bra! Å tur hade jag att den tapet ja fastnade för var de kampanj på, för Mumin fyller 60 år tydligen! ;) Ja som ni då förstår vart de en ljus lila/rosa tapet med mumintrollet å hans kära som sitter å gosar med varann, som vi ska ha som en fondvägg. Sen målar vi resten i en matchande lila/rosa ljus ljus färg. För att de inte ska bli så hemskt mycket rosa lila i rummet så valde vi, eller jag ganska ljusa nyanser. Så kan man istället inreda med starkare färgklickar sen om man så önskar. Man kanske blir less oxå om de är starka färger av rosa lila på väggen? Ja tror de blir bra iaf, lägger in en bild när de är klart. Mattias har rivit lite tapet å håller på å spacklar för fullt just nu. Han och svärfar tömde rummet på alla möbler tidigare idag å så skeppa Matte iväg de till hans mor som ville ha en del. =) Roligt att nu är vi igång!


Annars har jag idag dragit på mej ögonfluss, eller ögoninflammation, va säg man?

Fast bara i ena ögat, men de räcker bra. Det rinner hela tiden äcklig sörja och svullet å rött å känns som de håller på explodera! Jätte skönt. Spännande imorrn när ja ska på jobbet.. Har varit på apoteket och köpt lite ögonskölj och nån kräm och handsprit för å försöka skona andra från å bli smittade.

Hoppas de inte håller i sej alltför länge å försvinner utan att jag måste uppsöka läkare.


Nu ska ja gå å se hur de går för Matte. <3

Av Caroline - 17 mars 2011 10:29

För min dåliga uppdatering. ;)


Har varit lite extra trött sen helgen så efter jobbet på kvällen har ja verkligen inte haft nån lust att skriva. Har inte hänt nåt särskilt heller, jobbar, äter, sover, myser med magen å Mattias. =)


Fick tvillingboken hemskickad i brevlådan av den där gulliga barnmorskan som gjorde UL på oss, hon hade tillomed skrivit en lapp på och hoppades allt var bra med OSS! =)

Ja tror vi är lite kändisar redan där på specialist mödravården i sollefteå för att dom sa själv att när de är nån som väntar tvillingar är de lite extra spännande för de händer väl inte varje dag där kanske.. Sist va dom ju 3 st i rummet med oss som kollade UL å frågade om dom fick vara med. Å när vi kom dit ropade receptionisten efter oss å frågade om de va vi med tvillingarna... haha. Å hur vi hade sovit den första natten efter vi fått veta. Gulligt. =)


Iaf så läste ja ut boken på 1 timme häromkvällen när ja egentligen skulle ligga å sova. Å ja måste säga att ja tyckte den va väldigt bra och gav mycket info som man undrat över och jag vart faktiskt lite mer avslappnad ang rädslan för att dom ska födas alldeles för tidigt. Jätte bra info om prematur avdelningen å vad alla maskiner å slangar som man tycker ser så skrämmande ut egentligen är till för och att trots att dom kan se så små å klena ut när dom kommer ut tjockar dom till sej som "vanliga" bebisar väldigt snabbt.


Det stog även att efter vecka 25 ska man gärna gå hem från jobbet (kan va väldigt olika från fall till fall) men väldigt viktigt att lyssna på vad kroppen ger försignaler. Så eftersom jag är i vecka 21 nu ska ja ringa till Försäkringskassan å se hur det är med havandeskaps pengen när man väntar tvillingar, om man får gå hemtidigare än 2 månader före BF eller om det blir sjukskrivning om så inte är fallet. Ska även höra med Doktorn nu den 30 då vi ska tillbaka till sollefteå vad han rekomenderar å tror i mitt fall. Jag har börjat känna att när jag gör nåt väldigt tungt eller ansträngande på jobbet tex så drar de ihop sej i magen å kulan blir stenhård. Igår hände det bara utav att jag dammsög. Kroppen ska ju förbereda sej inför förlossningen men om de ska va så redan nu vet jag inte. Vill ju inte sätta igång nåt i onödan! Speciellt inte nu. Får jag gå till vecka 31 blir ja super nöjd.


Stog oxå i boken att efter vecka 25 ska vi vara beredda på att dom kan komma när som helst. Kändes lite läskigt för de är ju bara 4 veckor kvar dit men det är väl efter vecka 25 dom säger att då finns chanserna att dom klarar sej. Huga ligen. Men ska inte oroa mej för det. Just nu känns de som att dom kommer stanna länge iaf å jag ska verkligen lyssna på min kropp.


Igår fick Mattias ett ryck igen å börja planera helgen, han mätte väggarna i blivande barnrummet å skrev ner allt på en lapp så idag ska jag åka å köpa färg och tapet och allt som hör till så ska vi sätta igång med det på lördag. Och imorrn skulle Mattias försöka hinna med å fara iväg med möblerna vi haft i det rummet. Såå roligt att nu ska vi börja göra iordning! Känns skönt. För som sagt att vara förberedd i god tid är nog inte heeelt fel. Å så måste vi passa på medans jag fortfarande kan röra mej.

Det händer så mycket på kort tid med magen tycker jag, bara senaste 2 veckorna känns den dubbelt så stor! Hehe.


Förresten har vi, eller tyvär bara jag, känt första riktigta sparken! Såg tillomed hur de putade ut på det stället. Läskigt men skitkul! När Matte skulle känna lugna dom såklart ner sej. Men de kommer väl mera. Han kan iaf känna hur dom ligger ibland. Typ att man anar att de är en fot tex som trycker närmast magen. =)


Nä nu ska ja borst tänderna å sen bege mej till stan! Ha en härlig dag!

Av Caroline - 14 mars 2011 15:09

Somnade som en stock på soffan imorse å vajnade typ 3,5 timme senare, alltså för ca 2 timmar sen! Underbart men hoppas ja kan sova inatt bara men som de känns nu är de ingen fara. skulle faktiskt kunna lägga omkull mej igen. Konstigt. =)


Har diskat undan å gjort snyggt på köksbänken iaf. Ätit en apelsin och lite choklad. Mumma. =) Sen fastna ja här i soffan. Är sugen på att ta ett bad, har inte legat i badkaret på flera månader, sen innan jag vart gravid! Men jag sparar det till ikväll tror ja. Mattias kommer nog snart hem å de blir middags dax.

Det bufflade till i magen nyss när jag höll handen där, och även nu när ja sitter å skriver känner ja lixom hur de "buffar" på nå vis. Men ja är faktiskt lite osäker på om det är bäbisarna eller om det kan vara tarmarna eller så som känns som att de buffar till. Svårt å förklara. Men jag är ju inte fisnödig eller nåt så förhoppningsvis är de bäbisarna! Haha sorry. ;)


Imorrn är det prick 20 veckor gågna, halva tiden. så vi går ju in i vecka 21 sakta men säkert så ja bara väntar på att de ska börja sparka å ha sej, så kan ju faktiskt vara det! Å jag känner det nu oxå. Så här har ja inte känt tidigare. Spännande! Då kanske Mattias kan få känna snart oxå. =)

Åååhh nu kände ja där ja höll handen!!! Shit ja skulle kunna börja gråta!

Hoppas dom håller sej livliga tills Matte kommer hem. För de måste bara va dom!

Nu ska ja lägga mej ner å känna efter mera!

Hörs!

Av Caroline - 14 mars 2011 08:47

En mysig helg är över och en ny vecka är här! Jobbat natten så har ganska precis kommit hem. Tjock å ont i halsen å snortäppt i näsan sitter ja å dricker lite honungsvatten.

Ska lägga omkull mej lite här på soffan å vila lite sen hoppas ja att jag är på städhumör för de skulle behövas dammas av lite här ser ja nu när solen kikar in..


Uppdaterar mer sen! Ha en härlig Måndag.

Av Caroline - 12 mars 2011 13:30

Sköna lördag igen, vaknade imorse förkyld! Men va gör det? Mattias som är världens mysigaste när han ligger å gossar med magen å säger gomorron till tvillingarna och solen skiner! <3<3


Igårkväll va vi å käka gott å bowlade. Mycket trevligt. Sen en sväng på sandslån å spelade lite poker (inte jag) så vi kom väl hem vid 2 kanske. vaknade ändå halv 10 idag, skönt att inte sova bort heela förmiddan.

Fika frulle å sen skjutsade jag Mattias in till stan å så hämta vi några av hans lagkamrater och tillbaka till Nyland. Grabbarna har lagfest och nu på dan sk adom ha lite utelekar, bla skidskytte. Mattias skulle vara Northug å Norge. Roligt lär dom ha! =)

Sen for ja till bollsta å hämta syster, sitter hos våran far nu å fikar lite.

Försöker få med han ut på isen å pimpla eller nåt men han är svårflörtad!

Så får se om jag å syster beger oss ut på isen själva eller om vi gör nat annat mysigt i de fina vädre.


Ska väl åka ner på hallen å titta på Grabbarnas vinter tävlingar om vi hinner å se hur de går där.

jag önskar så att vi hade en skoter hade man ju fare ut i solen å grilla.


Ja nu har ja inte så mycket mer å skriva om. Ha en bra lördag!

Av Caroline - 10 mars 2011 11:25

Eller iaf vägen du åker på när du sitter i bilen och kör med bra musik på radion och solen lyser upp allting. En härlig känsla och man får hopp om våren!


Klev upp kl 9 efter att snoozat i 1 timme, i med lite frukost i magen å en uppfräschning sen försöka hinna till K-fors på 10 minuter. Det är jag i ett nötskal! Å jag lär mej aldrig. Hade återbesökstid hos tandläkarn kl 10, kom dit typ 10 över. Jag orkade inte ens bry mej om å skämmas lite för det är ingen mening.


Nu är ja hemma igen sörplar lite kaffe. Tänkte hänga upp gardinerna som ja köpte igår till köket. Vart naturvita längder med en kappa bara. Kändes fräscht och mest passande till köket av de dom hade. Nu när solen börjar lysa så är de inte så stor mening å ha nå andra färger heller för de bleks sönder så fort när solen ligger på större delen av dagen typ. Blir nog bra!


Sen ska ja träffa min underbara vän som är hemma här på praktik och surra ikapp lite med henne. Sen är de nog dax å bege sej till jobbet. Nattpass igen.

Fredag imorrn igen, dagarna går så fort.


Igår kväll förresten så va de så mysigt för vi låg här i soffan och så vill mattias lyssna på bäbisarna, så han la örat mot magen länge å puffade lite på magen å plötsligt bara skrattar han å säger att han hörde hur en bäbis nudda insidan av där han höll örat så de lät lixom. Å hur de hördes när dom typ for förbi med armen eller benen eller va de nu kan vara. Han längtar nog väldigt mycket tills han kan känna en spark, de blir mer fysiskt. Sen smörjde han in å massera magen å det är så mysigt så de går inte å beskriva.

Jätte töntigt å super tråkig info tycker kanske ni men jag bara myyyser! =))


Nä ha en bra dag Hörrni!


Av Caroline - 9 mars 2011 09:38

Ja liite tråkiga är ni allt som aldrig lämnar någon kommentar. Kanske finns de inget att kommentera av mitt preggo tjat och hur läbbigt lycklig jag är just nu men nåt litet spår kan ni väl lämna efter er?! Jag vill veta vilka ni är, va inte blyga! ;)


Iaf så har jag slagit mej ner i soffan nu med en kopp kaffe å lite vitaminer ja tänkte ge mej själv å mina.. dumdadum... Tvillingar! Förlåt kan verkligen inte utelämna dom. ;)

Har jobbat natten å efter jobbet for ja till Bollsta å hämta far min å skjutsa han på bilskolan så han kan plugga tillbaka kortet igen så ja slipper skjutsa han! Bra va! =)

Va in på kiosken å köpte 2 redbull åt han så han skulle hålla sej alert å hon som jobba i kassan undrade nog om ja va knäpp som tänkte hälla i mej 2 redbull med bäbisar i magen! Fast man kanske får dricka RB när man är gravid ja vet inte men de tycker ja inte låter som en särskilt bra ide. Å dessutom hatar ja redbull.


Ja nu ska ja inte segla iväg här, tänkte bara göra ett snabbt inlägg om att jag tänkte tippa omkull mej här på soffan å ta en liten tupplur! Sen får vi se va ja tar mej för. 


Ha en trevlig... Onsdag hörrni! Va tvungen å tänka till vilken dag de är idag. Bra.

Ovido - Quiz & Flashcards