Alla inlägg under mars 2011

Av Caroline - 8 mars 2011 11:56

När jag mådde som värst första delen av graviditeten fick jag höra att det skulle bli bättre å bättre i andra andningen. Man delar ju upp graviditeten i 3 delar. Första 3 månaderna, mitten eller andra delen 3 månader och sista delen.. 3 månader. Det hette säkert nå finare men ni förstår ändå. Då trodde ja aldrig att ja skulle få känna de där bra, lugnet å harmonin som alla pratade om och som ja läst om. När man bara går omkring å myser och magen är de bästa man har. Men jag tror att jag är där nu. Varje morron ja vaknar, vare sej de är tidigt och jag ska upp å jobba eller ja är ledig och får vakna av mej själv, så är ja inte mej själv riktigt, jag är ett en bättre version av mej själv. Jag älskar livet, varje ny dag är ett steg närmare det vi väntar på mest just nu. Jag går omkring på små moln mest hela tiden. Jag ler. hela tiden. hela tiden ler jag. När de inte syns på utsidan så ler jag fortfarande på insidan.

Klart jag blir stressad eller oroar mej eller blir sur eller vad de nu kan vara precis som förut. Men jag tappar ändå aldrig riktigt de där leendet. Den där sköna känslan hittar jag tillbaka till fortare än nånsin. Jag är kär. Kär i mej själv. kär i Mattias. kär i min mage som bara kommer bli otympligare. kär i solen. kär i luften. kär i bilen som bara rostar sönder. kär i grannen, han som mest bara är sur. Livet är plötsligt så enkelt på nåt sätt. Jag väljer vad jag ska lägga tid å energi på. Saker som jag inte kan påverka, människor ja inte kan ändra på.. allt sånt bryr ja mej inte lika mycket om. Man ska inte göra livet svårare än vad det behöver vara. Det finns så mycket annat viktigare saker att tänka på. Att glädjas åt.


Jag hoppas att den här känslan stannar kvar för resten av livet. Att det inte är en bubbla som spricker när ja mest anar det. Men de tror jag inte. Det handlar nog mycket om att de blir vad man gör de till. Såklart kan man inte ha kontroll på allt och saker sker plötsligt och man kan inte vara glad jämt. Men man måste tillåta sej själv att känna glädje när möjligheten ges. Inte gå å vara rädd att man ska förlora den så särför skiter man i att glädjas överhuvudtaget. Fast man skulle kunna vara så glad så man sprack egentligen.


Just där är jag nu. Så glad så ja spricker, på riktigt. (Därför ja köpt havandeskaps olja å smörjer å smörjer för att förhindra..) ;)  Hehe nämen jag vill inte å tänker inte låta all oro för alla risker ta över å kväva den här tiden då som ja ska njuta. Det är lätt att de dåliga tar över fast det inte ens har hänt. Risker betyder inte att det kommer hända. Risker är vad som KAN hända. Det är bra att känna till riskerna, men oron ska man helst försöka ta då risken är HÄR, OM den kommer, en risk med att oroa sej för risker är att man går miste om det som är bra.

Men det är ju helt naturligt. Man ska heller inte gå med huvet i de blå å tro att man är oövervinnlig för då kan man falla rätt hårt. Verklighets uppfattning är bra. Självkännedom. Ödmjukhet. Godis. =) Bra ord tycker jag.


Ja så har ja då gjort de igen, skrivit en novell. Va inte alls allt de här långa å djupa ja tänkte gå in på. Bara ge er ett hum om hur glad jag är.

Och att idag har ja stödstrumporna på mej och än så länge känns de bra. Kanske inte berodde på dom igår när ja fick den där konstiga känslan i benen. Får se!

Nu ska ja gå å dra på mej lite mascara å sen bege mej på Sandslån å äta lite tårta hos en som fyller år. Sen ikväll/natt är det jobbet som gäller. Mitt kära jobb som om ungefär mindre än 3 månader byts ut mot havandeskapets "ledighet", beroende på hur länge till min mage tillåter mej att jobba. Men än sålänge känns de som att de kommr gå bra! Men hoppas att när ja väl går hem så kommer ja orka pyssla på å dona å bygga bo. =))


Ha en underbar dag!

Av Caroline - 7 mars 2011 19:44

Haha wow. Låter så..gammalt? Stödstrumpor.


(varnar för ett dödslångt inlägg)


Hoppade av nattpasset kl 8 imorse och skyndade hem å borsta gaddarna å hoppade ur mjukisbyxern till nåt obekvämare men kanske lite snyggare och åkte in till stan igen. Plockade upp far min på vägen som oxå hade lite ärenden.

Apoteket va stängt av nån konstig anledning så ja fick gå på hälsokost och där köpte ja mej ett par stödstrumpor! Och lite bra oljor att smörja in huden med.


Sen va jag även in på Terra å shoppade lite mammakläder! Hade bävat lite för de å tänkt att de kommer inte finnas nå snygga byxor men ack så fel ja hade. Finns ju samma mode för preggon som för alla andra bara att man får plats med hela härligheten utan att känna sej som en säl i ett korvskinn. =))


Vart 1 par stupjeans typ med en breed skön bomulls mudd i linningen som man drar upp över magen bara så är den med i outfiten oxå! ;) Och ger ett skönt stöd åt magen på nå vis oxå. Kan behövas!

Sen ett par lite ljusare jeansleggings. Kändes vår och sommar fräscht.

Och till sist ett par vanliga svarta leggings men med en linning som skulle kunna dras upp till armhålern nästan! Haha Otroligt osexigt men så jäkla skönt!


Våga vägra trånga Jeans som krossar bäbisarna i magen!


Å så vart de 2 bas toppar typ. Skönt att förnya garderoben lite. Sen i November har ja bara köpt en tröjja tidigare. Och det är inte likt mej kan ja säga! Men nu för tin är de roligare att spara pengarna till annat.. kommer behövas..! =)


Väl hemma tog ja en snabbdusch för att sen hoppa i mina nya jeans och stödstrumporna. Men efter ett tag kändes mina ben kall och ja börja frysa och de kändes konstigt så jag tog av strumporna. Tror dom är lite för tighta faktiskt och de är ju nte meningen att dom ska stoppa cirkulationen.

På apoteket mäter man runt ankeln och vaden för att få rätt storlek men på Hälsokost gick man efter skostorlek. Kändes skumt, för om jag tex har jätte små fötter, kan jag ju ändå ha asfeta vader och vara lite större runt ankeln. Men ska strumpan då anpassas efter foten blir de ju super tight runt benet. Eller så är ja ute å cyklar men ja tyckte de va konstigt iaf. Ska pröva lyckan på apoteket igen imorrn för då har dom väl öppet.


Fyllde på Järnförrådet med lite blodpudding, bacon, vitkål och lingonsylt till middag. Så jäkla gott ja skulle kunna äta de fler gånger i veckan! Är väl kanske för att kroppen känner att de va det den behövde. Järn är viktigt och nu när de är 2 st som sammsas om mitt järnupptag måste ja se till att få i mej någorlunda bra iaf! Vill ju att dom ska få de dom behöver så dom tjockar på sej (utvecklas) så mycket som möjligt inför en eventuell förtidig nedkomst! Dom får hellre va för stor än för liten när dom ska titta ut. Säger jag nu men de kanske ja får ångra... ;)


Matte är nu nere på hallen å gymmar lite. Han skulle skynda sej hem tills klockan 21 då de svenska livet på BB börjar. Eller en unge i minuten hette de kanske. Ja vart helt paff när han sa det för han verkligen hatar att se sånt annars, i de närmaste skulle han kunna kräkas och blir nästan elak när man pratar om sånt eller "tvingat" han å kolla på nåt för han är lite små känslig.. Men nu vill han titta. Kanske de är annorlunda nu när han vet att han själv kommer stå där brevid om inte sååå länge. kanske kan relatera till det på ett annat sätt och det känns inte lika "äckligt" längre? Vad vet jag men roligt att han är intresserad iaf! =))


Å han berättade att han läst ut den där vänta barn boken eller vad den hette som vi fick av BM en gång, igårkväll när ja va på jobbet. Jag blir alldeles varm i hjärtat. Den har jag knappt glottat i ju! =)


Oj, ja kan verkligen konsten att göra en kort berättelse alldeles för lång! För ja tänkte bara skriva lite kort för jag var inte nå blogg sugen. Men men..

Jag kan ju skriva en varning längst upp för den som inte vill ge sej in i min novell. =)


Nu trycker de små liven på en öm punkt i magen så ja måste lägga mej ner så dom simmar åt andra hållet lite. =)



Av Caroline - 6 mars 2011 14:25

En lugn å härlig söndag bara, vaknade utvilade, myste och spela lite musik för tvillingarna i magen. Klev upp och fika och titta på wasa loppet å resten av skidåkningen. Å så har vi tittat på tvillingbarnvagnar på nätet. Blev tipsad om en sida och vi fastnade faktiskt direkt för vagnarna.. och priset med tanke på att det ändå är en TVILLINGvagn..! Har googlat massa och kollat referenser och bara hittar positiva så det känns lockande. Får man en ny oanvänd bra tvillingvagn för ungefär samma pris (kanske bara ca 1 tusenlapp mer) än en begagnad emmaljunga på blocket så känns de helt okej! Ska pröva ringa dit imorrn oxå på nummret å se hur kundtjänsten verkar som och googla lite till. Men än sålänge känns de som en bra sida och en bra vagn! =) Men ska inte göra nåt förhastat.


Vi har även surrat å spånat lite över det blivande barnrummet å vi vill börja typ nu! Måste röjja och städa ordentligt först nån helg när vi har tid. Det börjar klia i fingrarna och det är så kul att de inte bara är i mina utan även i Mattias fingrar! Tror allt vart mer verkligt för han efter Ultraljudet och han känner att de börjar faktiskt närma sej även om de är ett bra tag kvar men tiden går så fort nu. Och eftersom de är en tvillinggraviditet och det är normalt med bara 36 veckor så räknar vi ändå lite smått med att de kan vara bara 16 veckor kvar om inte ännu mindre! Och det låter väldigt lite tycker vi, nästan så de börjar brinna i baken på oss..! ;)


Har även mätt mina smalben för ett köp av stödstrumpor! De börjar bli dags då ja märker att ja svullnat lite särskilt efter dom lite längre arbetsdagarna då man gått lite extra mycket. Och det är bra i förebyggande syfte oxå för förhindring av trötta svullna fossingar och... ÅDERBRÅCK! Vill vi inte ha. ;)


Och så har ja gjort två beställningar.. Ena är ett gravidsmycke, Bola kula, ängla kula.. kärt barn har många namn, men iaf en kula som avger ett mysigt litet pinglande ljud när ja rör på mej som bäbisarna hör i magen och blir lugn av sägs de som dom även ska känna igen sen när dom kommit ut!


Andra beställningen var nåt som Mattias hade suttit en dag och kollat på och tyckte jag skulle ha, en top/tröja med texten BÄBISAR nere på magen. Lite roligt tycker vi så en röd sån top vart det. =)


Ja de va väl allt ja hade att komma med just nu. Jobbar natt 16.30-8 så strax efter 4 beger ja mej till mitt kära jobb.

Ha en härlig söndag hörrni!


   

Av Caroline - 5 mars 2011 15:18

Ja här kommer lite bilder då! Jag ber om ursäkt för min sunkiga stil i mjukisbrallor å tunika men ja skulle hoppa in i duschen efter frullen men måste ju ta korten innan frullen är i magen så de vart de som låg närmast sängen som fick åka på! =)


Lägger även in de gamla fotot för ca 2 veckor sen bara så man kan jämföra.


     

Dom 2 första är alltså från idag, vecka 19 (18+4) Och den 3dje är för ca 2 veckor sen. Kulan har allt blivit lite rundare. Mätte omfånget på magen oxå å den har växt med 4,5 cm.


   

Å här är dom små liven, tvilling 1 och 2 som dom för tillfället heter. =)

Helt otroligt, och man ser ju så tydligt nu jämfört med lite äldre UL bilder som mest bara va gråsvarta mönster men nu för tin kan man verkligen på egen hand urskilja vad som är vad. Å hur dom rörde sej å flaxade med armarna eller benen. =) Super häftigt!


Ja nu har ja fått ut bilderna iaf. Nån som kommer bli glad.. =)

Nu ska vi käka lite innan vi ska bege oss ner på Nyland till några å se Modo matchen på tv.

Ha en trevlig lördag kväll!

Av Caroline - 5 mars 2011 10:48

Vaknade kvart i 9 imorse å sen låg vi bara å myste. Mattias spela lite musik på mobilen för tvillingarna i magen å hade hoppats på att han skulle få känna nåt men inte än. Det är bara jag än så länge. Men igår kväll lyssna han efter hjärtljuden och tyckte sej höra deras men han hade lite svårt att skilja på deras å mina hjärtljud för mitt hjärta dunkar ju på rätt bra å när det är inte bara blod för en utan för två bäbisar jag ska pumpa runt. Nu förstår man ju den där hjärtklappningen jag får ibland då de känns som hjärtat är på väg ut ur kroppen! =)


Sen steg vi upp å Mattias tok några nya kort på magen så nu är det gjort, få vi se när dom kommer ut. ;) Ska ta kort på UL bilderna oxå men måste hitta ett bra sätt så inte ljuset speglar sej i dom så man inte ser vad det är. Men de kommer!


Matte har åkt ner på hallen å träna lite och jag har ätit fil å flingor å nu dricker ja lite kaffe. Tvillingarna brukar vakna lite extra till liv när ja druckit kaffe så ja vet inte om dom gillar det eller ogillar det men jag försöker att inte dricka för mycket för säkerhets skull även om det är mysigt när dom kittlar mej på insidan. =)


Ska berätta lite snabbt och enkelt om Ultraljudet i Tisdags och Onsdags..

På första UL så visade det sej som sagt vara 2st bäbisar och det var ju helt underbart om än lite shockande, vi skrattade och grät! =)

Och eftersom det är 2 vill doktorn gärna kolla lite extra oxå för å se om dom delar eller har varsin moderkaka.. och så kunde inte UL "tanten" hitta skiljeväggen på ena tvillingens hjärta som gör att man kan se alla 4 kammare.. hon sa att de berodde säkert på att bäbisen låg tokigt så de va svårt att se. Men doktorn hade inte tid just då så därför fick vi en ny tid dagen efter, i onsdags. Tillbaka och lite extra nervösa låg vi där igen och fick se dom små liven, när doktorn (som för övrigt ser ut som Jack Nickolsson i filmen The shining och Jökboet) säger att nu ska vi se hur hjärtat ser ut ligger jag där och vågar knappt ta ett andetag och Mattias kramar min hand hårt hårt. När dom efter vad som kändes som flera minuters tystnad säger" men där är hjärtat och det ser såå fint ut med alla kammrar!" Så brister spänningarna och jag börjar såklart tok gråta! Usch de så skönt att få höra och jag hade inte riktigt insett själv hur orolig jag egentligen varit.


Och så kunde dom konstatera att tvillingarna ligger i varsin säck men delar moderkaka, alltså näringstillförseln och det är 2 tjejer. Så som det verkar är det enäggs tvillingar men man kan tydligen aldrig va riktigt säker. Men det är oviktigt, det som är viktigt är att hålla koll på dom så dom får lika mycket näring båda två, så inte den ena tar mer. Det är tydligen en risk och vi kommer få komma tillbaka på ganska täta kontroller under resten av graviditeten så skulle nåt se tokigt ut upptäcks de i tid. Doktorn börja prata om att ligga flera veckor på Huddinge sjukhus å de va nåt om att man kanske måste bränna/lasra bort väggen så dom får lika, vi hörde han säga nåt om att plocka ut dom för tidigt å han bara pratade på, pratade på, pratade på om alla dessa risker å jag fattade ingenting när vi gick ut därifrån, jag fick fråga mattias vad han menade, var bäbisarna sjuka eller friska? Ska vi vara glada eller oroliga?

Men tvillingarna mår bra å dom är pigga och allt ser bra ut. De va bara alla evenuella risker som kan inträffa då en tvillinggraviditet ändå är lite avancerad än en "vanlig" och då dom dessutom delar på moderkakan, som han informerade om, dock väldigt traumatiskt och barskt. Han ville väl att man ska va förberedd på vad som KAN hända så de inte kommer som en överraskning OM det händer. Men de va nog men att vi dan innan fått veta att de va 2 ist för 1 bäbis å allt de där. Hade önskat att han väntat lite eller tagit de lite pö om pö så man hann smälta allt å fatta vad han säger. Tur att Mattias förstog mer än mej och kunde lugna mej. Sen har Matte suttit och googlat om tvillingar och allt de här och förklarat mer. Han är så söt när han verkligen försöker sätta sej in i allt. =) <3 <3 <3


Nu gäller de bara att försöka släppa alla dessa mardröms senarion jag hann måla upp framför mej och ta det för vad de är: Dom mår bra, massor med tvillingargraviditeter går fint varje år, och det är bara risker som man ändå måste va liiiite medveten om men inget att oroa sej för förrns de händer OM de händer. Nu ska jag bara njuta av dom 2 små liven i min mage.

Å nästa UL återbesök är 30 mars så de är inte ens 4 veckor tills dess så under den tiden ska jag väl kunna slappna av iaf. =)


Har även fått feta att ett till par vi känner väntar smått å det är såå roligt! Jag kan inte säga mer än så just nu. =) Men vi är så glada för deras skull!


Måste avsluta nu för en akut visit på toa men ja lägger ut bilderna i ett senare inlägg! =))


Av Caroline - 3 mars 2011 22:32

Ja jag har ju inte uppdaterat som jag lovade men de har varit mycket sen i tisdags, vi har inte fått mycket sömn dom senaste 2 nätterna och ja jobbar dagtid och är helt slut i pallet på kvällen.

Imorrn jobbar ja till kl 17 sen är de äntligen helg och det ska verkligen bli skönt att få sova ut och pusta ut! Mycket som har snurrat i huvet dom senaste dagarna. =)

Men antingen imorrnkväll eller lördag ska ja uppdatera mera om bla det extra ultraljudet med en doktor igår, hur de gick, och så se om ja kan lägga in ultraljuds fotona på tvilling 1 och 2 och såklart är de ju dags för nya bilder på kulan!


Men nu ska vi krypa ner i sängen och det ska bli så otroligt skönt. Hoppas på en minst 6 timmars sömn, de är 3 timmar mer än vad jag fick inatt.. Börjar få svårt att hitta en bekväm sovställning då min absoluta favvo är att ligga på sidan nästan på magen med ett ben ut typ men börjar bli lite obekvämt nu å jag hatar att ligga på rygg de går absolut inte att somna så. Men jag ska plocka fram några kuddar som jag ska pröva ha som stöd och mellan benen så tror ja de kan bli bekvämare. Blir spännande de här å se hur de kommer bli framöver då ja redan börjar få problem å har inte ens gått in i vecka 20 än som är halva tiden. Är i vecka 19 nu, (18+2). Fick en dag framflyttat när vi var på UL så nu är varje Tisdag en ny fullgången vecka ist för måndagar som vi haft förut.


Nä sängen var det! Natti natt.

Av Caroline - 1 mars 2011 21:24

Ja sicken dag! Ultraljudet imorse visade inte bara 1 bäbis. De är 2 bäbisar i min mage! TVILLINGAR!!! OMG =)

Mycke glädje tårar å skratt å omtumlande känslor ha det varit idag. Och på det har jag jobbat, efter ett sånt besked vill man ju mest bara hem å försöka smälta allt i lugn å ro men jag jobbade ju så de va raka spåret dit efter UL och slutade 20.30 ikväll. Så nu äntligen har ja landat i soffan.. men kommer nog dröjja lite till innan tvillingbeskedet landar.. =)

Men vi hade det ju lite på känn å visste även att liten chans fanns ju så vi har pratat om det lite grann men man tror ju ändå nånstans att det kommer inte hända oss.. Men så vart det! Nu fick vi så vi teg efter all längtan å väntan. ;)


Ska på återbesök imorrn för doktorn ska kolla om dom ligger i varsin säck eller delar. Alltså om det är enäggs eller tvåäggstvillingar. Och så var det lite svårt att se ena bäbisen hjärta, eller dom 4 kammrarna som man vill se, så det ska oxå kollas igen. Hoppas bäbisen ligger rätt så man kan se tydligt imorrn.

Annars var det livliga små krabater å man såg så tydligt hur dom rörde sej å sprattla med ena armen eller så. Underbart, de går inte att beskriva känslan, den måste upplevas!


Efter dagens alla reaktioner och tankar och omtumlande nyheter så har ja en liten huvudvärk nu som tränger sej på. Så orkar inte skriva nå mer men de kommer nog mer imorrn! =)


2 är bättre än 1.

Ovido - Quiz & Flashcards