Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Caroline - 17 mars 2011 20:51

Visiten på Colorama idag gick väldigt bra! Å tur hade jag att den tapet ja fastnade för var de kampanj på, för Mumin fyller 60 år tydligen! ;) Ja som ni då förstår vart de en ljus lila/rosa tapet med mumintrollet å hans kära som sitter å gosar med varann, som vi ska ha som en fondvägg. Sen målar vi resten i en matchande lila/rosa ljus ljus färg. För att de inte ska bli så hemskt mycket rosa lila i rummet så valde vi, eller jag ganska ljusa nyanser. Så kan man istället inreda med starkare färgklickar sen om man så önskar. Man kanske blir less oxå om de är starka färger av rosa lila på väggen? Ja tror de blir bra iaf, lägger in en bild när de är klart. Mattias har rivit lite tapet å håller på å spacklar för fullt just nu. Han och svärfar tömde rummet på alla möbler tidigare idag å så skeppa Matte iväg de till hans mor som ville ha en del. =) Roligt att nu är vi igång!


Annars har jag idag dragit på mej ögonfluss, eller ögoninflammation, va säg man?

Fast bara i ena ögat, men de räcker bra. Det rinner hela tiden äcklig sörja och svullet å rött å känns som de håller på explodera! Jätte skönt. Spännande imorrn när ja ska på jobbet.. Har varit på apoteket och köpt lite ögonskölj och nån kräm och handsprit för å försöka skona andra från å bli smittade.

Hoppas de inte håller i sej alltför länge å försvinner utan att jag måste uppsöka läkare.


Nu ska ja gå å se hur de går för Matte. <3

Av Caroline - 17 mars 2011 10:29

För min dåliga uppdatering. ;)


Har varit lite extra trött sen helgen så efter jobbet på kvällen har ja verkligen inte haft nån lust att skriva. Har inte hänt nåt särskilt heller, jobbar, äter, sover, myser med magen å Mattias. =)


Fick tvillingboken hemskickad i brevlådan av den där gulliga barnmorskan som gjorde UL på oss, hon hade tillomed skrivit en lapp på och hoppades allt var bra med OSS! =)

Ja tror vi är lite kändisar redan där på specialist mödravården i sollefteå för att dom sa själv att när de är nån som väntar tvillingar är de lite extra spännande för de händer väl inte varje dag där kanske.. Sist va dom ju 3 st i rummet med oss som kollade UL å frågade om dom fick vara med. Å när vi kom dit ropade receptionisten efter oss å frågade om de va vi med tvillingarna... haha. Å hur vi hade sovit den första natten efter vi fått veta. Gulligt. =)


Iaf så läste ja ut boken på 1 timme häromkvällen när ja egentligen skulle ligga å sova. Å ja måste säga att ja tyckte den va väldigt bra och gav mycket info som man undrat över och jag vart faktiskt lite mer avslappnad ang rädslan för att dom ska födas alldeles för tidigt. Jätte bra info om prematur avdelningen å vad alla maskiner å slangar som man tycker ser så skrämmande ut egentligen är till för och att trots att dom kan se så små å klena ut när dom kommer ut tjockar dom till sej som "vanliga" bebisar väldigt snabbt.


Det stog även att efter vecka 25 ska man gärna gå hem från jobbet (kan va väldigt olika från fall till fall) men väldigt viktigt att lyssna på vad kroppen ger försignaler. Så eftersom jag är i vecka 21 nu ska ja ringa till Försäkringskassan å se hur det är med havandeskaps pengen när man väntar tvillingar, om man får gå hemtidigare än 2 månader före BF eller om det blir sjukskrivning om så inte är fallet. Ska även höra med Doktorn nu den 30 då vi ska tillbaka till sollefteå vad han rekomenderar å tror i mitt fall. Jag har börjat känna att när jag gör nåt väldigt tungt eller ansträngande på jobbet tex så drar de ihop sej i magen å kulan blir stenhård. Igår hände det bara utav att jag dammsög. Kroppen ska ju förbereda sej inför förlossningen men om de ska va så redan nu vet jag inte. Vill ju inte sätta igång nåt i onödan! Speciellt inte nu. Får jag gå till vecka 31 blir ja super nöjd.


Stog oxå i boken att efter vecka 25 ska vi vara beredda på att dom kan komma när som helst. Kändes lite läskigt för de är ju bara 4 veckor kvar dit men det är väl efter vecka 25 dom säger att då finns chanserna att dom klarar sej. Huga ligen. Men ska inte oroa mej för det. Just nu känns de som att dom kommer stanna länge iaf å jag ska verkligen lyssna på min kropp.


Igår fick Mattias ett ryck igen å börja planera helgen, han mätte väggarna i blivande barnrummet å skrev ner allt på en lapp så idag ska jag åka å köpa färg och tapet och allt som hör till så ska vi sätta igång med det på lördag. Och imorrn skulle Mattias försöka hinna med å fara iväg med möblerna vi haft i det rummet. Såå roligt att nu ska vi börja göra iordning! Känns skönt. För som sagt att vara förberedd i god tid är nog inte heeelt fel. Å så måste vi passa på medans jag fortfarande kan röra mej.

Det händer så mycket på kort tid med magen tycker jag, bara senaste 2 veckorna känns den dubbelt så stor! Hehe.


Förresten har vi, eller tyvär bara jag, känt första riktigta sparken! Såg tillomed hur de putade ut på det stället. Läskigt men skitkul! När Matte skulle känna lugna dom såklart ner sej. Men de kommer väl mera. Han kan iaf känna hur dom ligger ibland. Typ att man anar att de är en fot tex som trycker närmast magen. =)


Nä nu ska ja borst tänderna å sen bege mej till stan! Ha en härlig dag!

Ovido - Quiz & Flashcards