Alla inlägg under april 2011

Av Caroline - 11 april 2011 22:24

Är super duper trött så blir inget värsting inlägg, men kan ju meddela att dagens BM besök gick bra. Härligt att få höra hjärtljuden på töserna. Och magen växte som sej bör, ligger ju lite över eftersom de är 2 där inne. =)

Hon tyckte att jag skulle ta upp på UL på onsdag att jag får sammandragningar så ofta nu dom här dagarna och så får dom ta en titt bara för att kolla för säkerhets skull. Även att de kan va levern som ja får så ont i på höger sida.


Å föräldragrupps träffen gick ozå bra.. eller va man säg. Den här gången va vi oxå bara 2 par men det andra paret va ett nytt par. Vi gick igenom förlossningen, före, under å efter. Kejsarsnitt hur de går till. Och så fick man se bäbisens väg ut! Vi kan inte fatta att de är 2 som ligger å trängs i min mage, för de såg verkligen trångt ut när det bara va en bäbis.


Ja de va de typ. Nu ska jag ta en sen kvällsmacka å dricka lite vatten som jag glömt att göra idag, sen blir de sängen!


Sovgott!

Av Caroline - 11 april 2011 09:03

Go morron go morron!

Hemma efter dygnspasset å sitter i soffan å sörplar lite snabbkaffe!

Igår morse va de tungt å kliva upp å åka på jobbet när Matte fick ligga kvar och de va lite hans fel att ja va så trött! Han tyckte nämligen att kl 02:20 på lördag natt så behövde han ringa å väcka mej för att tala om att han va på väg hem.. att han gick då från Folkan.. i nyland.. alltså typ 500 meter från oss! Ist för att vänta 5 minuter tills han kom hem å jag ändå garanterat märkt att han kommit hem.. väldigt omtänksamt av han men hgst onödigt tyckte jag! =)

Sen att han ville ligga å berätta om sin spännande kväll som bartender innan han slutligen somna å drog sina stockar va ju oxå intressant. Kvar låg jag sen vaken å försökte ignorera hans snarkningar å att alarmet skulle ringa om typ 3 timmar. Lövley! =)


Men de gick bra ändå. Jag tog en prommis igår från jobbet ner till Dollarstore å de fick ja för sen.. Ont i puppilur benet (om ni fattar va jaf menar..) och under magen å ena höften. Skelettet börjar väl mjukas upp å de börjar absolut å kännas! Jag är ju inte stor, men det är ändå 2 bäbisar som trycker på.

Och så börjar jag verkligen känna mej som en anka/pingvin när jag går.. lixom svankar och gungar fram typ. Haha ska bli väldigt intressant å se hur detta slutar!


Igår gick ja iaf ut på Tvillingklubbens hemsida och läste lite. Skulle så gärna vilja gå på deras föräldrautbildning, där allt är inriktat på tvillinggraviditet och förberedelser för tvillingarna som föräldrar. Även släkt fick joina, så som blivande far å mor föräldrar.. ja såna som ska sitta barnvakt sen helt enkelt å kan behöva lite nyttiga förberedelser! ;) Men närmsta kursen anordnas i STHLM i maj, å de känns både lite drygt att resa ända dit å så känns de som att... ja de hela kändes lite bökigt å opraktiskt helt enkelt! Men skulle nog va bra!


Hittade oxå lite annat å så här skriver dom om själva graviditeten:


"Grattis!

Ni är unika och kommer tillhöra en liten skara föräldrar med den fantastiska erfarenheten att få tvillingar eller fler.

Att vänta tvillingar är annorlunda än att vänta ett barn. En tvillinggraviditet kräver mycket mer vila och omtanke om din kropp. Vanligtvis blir man sjukskriven mellan vecka 20 och 25 och efter vecka 25 bör man absolut vara sjukskriven.

Det är viktigt att tänka på att 2 barn i magen är mer ansträngande för kroppen än att vänta ett barn. Risken för havandeskapsförgiftning och andra komplikationer är större och sannolikheten att barnen kommer födas tidigare är större. En tvillinggraviditet brukar vara igenomsnitt 36-37 veckor."


Ja.. jag är ju i vecka 24.. Nä de är ju måndag! Jag har nu gått in i vecka 25 förresten.. så jag är alltså där då dom rekommenderar att man sjukskriver sej. Jag får lite panik. För samtidigt som jag själv känner att jag kommer nog inte kunna jobba maj ut som det är tänkt, så känns de jätte tidigt att gå hem typ nu. Vad ska jag göra av all tid?? Och jobbet.. jag kommer ju bli borta en eeevigheeet! Det är inte det att dom inte skulle klara sej utan mej, för de fixar dom nog. ;) Men klarar jag mej utan dom??? Kommer sakna ihjäl mej! Kännas tomt. iaf tills tvillingarna tittar ut.. =)

Jaja, självklart sätter jag graviditeten å töserna först framför min rädsla för att bli totalt uttråkad och förslappad så är det sjukskrivning som krävs så är det sjukskriven jag ska bli! Men den här månaden ut tänkte jag iaf försöka jobba, även om det blir i sakta mak å jag är segare än segast! =)


Men ska kolla med spec. läkaren på Ultraljudet på onsdag som sagt å höra vad han säger, sist jag va där för 2 veckor sen kände jag inte av det onda jag börjat få nu men sa att jag måste känna efter vad kroppen säger och tänka på vad jag gör. Känns jäkligt underbart med alla dessa täta kontroller och dom som jobbar där på specialist mödravården i sollefteå måste jag säga! Dom som vi träffat känns så kunniga och förstående. Och även om Doktorn gav oss en smärre chock första gången vi träffa han så känns han nu väldigt trygg och hellre att han är lite barsk å rakt på sak å vet vad han pratar om än att han bara vet hur han ska hålla mej i handen å vara daltande om ni förstår hur jag menar?


Ja de här vart ju ett mycket längre inlägg än vad jag hade tänkt mej! Skulle fatta mej kort å koncist. Men det är ju verkligen inte min starka sida. Utsvävningar är mer min grej!

Ska lägga mej ner här på soffan å zappa lite på tv apparaten nu innan de är dags å ta en välbehövlig dusch, för kl 14 ska vi vara hos BM å mäta magen å lyssna på hjärtljuden och sen efter det är de dags för ny föräldragrupps träff. Hoppas de kommer fler par den här gången!


Ha en bra Måndag!

Av Caroline - 9 april 2011 23:20

Helt otroligt hur mycket grönsaker å dipp man kan få i sej på 45 minuter.. Nu vet jag det! ;) Känns som jag spricker närsom helst. Å jag tror inte töserna blir så glad på mej när jag trycker i mej sådär, blir kanske ännu trångare? För dom visar nu att dom finns där inne iaf.. =)


Och som vanligt när jag ätit får jag det där onda på höger sida, strax under bröstet. Och bak i ryggen ungefär samma höjd. Måste va att dom trycker på nåt.

Ska skriva en lista imorrn med alla frågor å funderingar som jag ska ha med mej i högsta hugg till BM på Måndag när vi ska dit igen. Och även till Doktorn på UL på Onsdag. Eftersom minnet, eller hela hjärnan sviktar mer än vanligt nuför tiden så är de bäst att skriva ner allt..


Nu ska jag iaf bege mej till sängen å sova lite så jag tar mej upp imorrn för jobbet!

Men ja vet hur det är när Matte är borta.. brukar ha svårt att komma till ro, man ligger å väntar på att han ska sticka nyckeln i dörrn å komma in för jag vet att jag ändå vaknar utav det så då är det som att man känner att de inte är nån mening å somna innan. Å så känns sängen stor som en åker när man ligger där själv å det känns otryggt! =) Konstiga saker man har för sej.


Natti natt,, mot sängen!

Av Caroline - 9 april 2011 20:06

Ja mina rubriker är ju inte dom fantasi rikaste men kommer aldrig på nån rolig, mer spännande rubrik på mina inlägg än så där. Å det är ju faktiskt lördag kväll. Kort å gott.


Efter go frullen i morse fick ja ett ryck å började damm torka överallt! Huga huga va dammit de va, måste ha varit ett tag sen sist.. ;P Å det är ju när solen skiner på som man ser det som bäst. Men nu är de ganska damm fritt iaf! =)

Sen åkte vi till Mattes farmor o farfar, som vi inte hann med igår, och dom fick klappa lite på magen, eller mer krama magen som farmorn gjorde, å grät en skvätt.. =) Hehe hon är så söt! Drack kaffe å fika å tittade igenom massa gamla fotoalbum, från när dom va unga till när Matte å alla hans kusiner va små. Så roligt att kolla på kort! =)

Och med mej hem fick jag en låda med massa blåbär, så nu ska jag få i mej lite nyttiga vitaminer, vad dom nu kallas. Mycket bra! Kommer va blå om tungan ett tag. ;)


Sen hem, Mattias svida om å begav sej till folkan där han ska servera och stå i baren ikväll när IFK Nylands ledarna har sin avslutning, och jag åt middag.

Har köpt morötter, gurka å champinjoner som jag ska dippa ikväll när ja ligger i soffan å gör ingenting förutom kollar på film. =)


Skulle eg på tjejkväll men det vart framflyttat och då va jag ju snabb å lånade ut bilen till syster så jag skulle slippa köra henne till H-sand, så jag är strandad här, men gör mej inget då jag är ganska trött och ska upp å jobba imorrn. Trivs nog bäst här hemma ikväll.


Har haft sammandragningar (antar jag att det är?) till och från några gånger på bara några timmar fast jag inte gjort nåt annat än sutte på rumpan typ. Magen  blir alldeles hård, lite läskigt. Det är säkert normalt å eftersom de inte gör ont är de nog ingen fara antar jag, men man blir lite nojjig!

Å då tar ja hellre de lugna, säkra före de osäkra, bara för att!


Så svårt å veta hur det verkligen ska vara, vad som är normalt och inte, när det är första gången. Å att det är en risk graviditet blir man ju inte lugnare av!

Men lite vanligt vett kommer jag säkert långt med, lyssna på kroppen, putta inga tunga fordon, spring inga marathon.. ;)


Nä nu ska jag gå å skära till grönsakerna å blanda till dippen!


Ha de.

Av Caroline - 9 april 2011 09:30

Solen skiiiner!! <3

Vaknade först kl 06.50 imorse av att matte masserar/stryker mej på ryggen. Mys. =) Trodde att klockan va betydligt mer å jag vart pigg å redo att kliva upp och äta frukost. Men så va ju klockan inte alls så mycket, vände på oss och somna om igen. Vakna 08.50 igen. Matte lyssna efter bäbisarnas hjärtljud å sen studsa han upp och klädde på sej och drog ut på en springrunda, men kom tillbaka nu efter 10 minuter en kvart på ett icke solskens humör,, hans ljumsk skada gör sej påmind och han kan inte längre träna som förut. =(

Jag hoppas nån sjukgymnast hittar orsak och får till det där snart annars tror ja på riktigt han blir depprimerad asså! =/


Meen nu ska vi äta gofrulle, jag har kokat ägg. Och längtar efter ett glas Oboy!

Ha en härlig dag hörrni, de ska jag ha!

Av Caroline - 8 april 2011 18:04

När jag kom hem från jobbet imorse åt ja lite go frukost, även om det inte vart vad jag tänkt mej. Återigen hade Mattias lyckats ta med sej kaviartuben på jobbet precis den dan jag absolut ville ha kaviar! Typiskt. =) Men den här gången kokade jag inte av irritation iaf å kunde ganska snabbt ställa om mitt sug till nåt annat.


Tog sen en timmes powernap på soffan innan jag klev upp å gjorde mej iordning å åkte å hämta syster å skjutsa henne på ett möte och själv gjorde jag några ärenden. Sen åkte vi till Pappsen å så for vi på mekonomen å så fick han serva min lilla Golf lite. Pappor är bra att ha ibland även fast man är vuxen själv. =)


Sen hem å käka middag å nu ska vi bege oss på sandslån till Mattes farmor å farfar å hälsa på å sen blir det hockeyn på tv skulle ja tro.. =)


Ha en trevlig fredag kväll alla!

Av Caroline - 7 april 2011 11:42

Vi gick å la oss vid halv 11 igår kväll å Matte hade handen på magen å de bökades å hade sej så han verkligen fick känna. Somnade gott när de lugnat ner sej lite men vaknade sen av en host attack. Gick upp å drack vatten å la mej igen, sen vette tusan om töserna vart ovänner eller va dom gjorde men så mycket bökande å sparkande i magen så de höll mej vaken ett bra tag!

Det blir som sagt lite läskigt när det är så mycket och så påtagligt. Och när båda rör sej samtidigt.

Ja jag låg nog vaken 2 timmar innan dom lugna ner sej å jag kunde somna om. Tanken på att det kommer bli "värre" ju större dom blir är lite läskig, men jag vänjer mej nog. =)

Hellre det än inget alls, för de är ju ändå som en trygghet å känna att dom rör sej, då är dom förhoppningsvis pigga och mår bra. =)


Idag är de ju ingen sol som jag hade hoppats på. Typiskt. Men plusgrader å lite regn gör ju ändå att snön försvinner så jag är glad.

Har tagit en dusch och klätt på mej, resten av tiden fram tills de är dags att bege sej till jobbet för kväll/nattpasset kommer jag nog spendera i viloläge på soffan. Har lunkat fram här i sakta mak och klätt på mej sittandes typ men ändå känns de som jag gått i rask takt runt Nyland eller nåt. Å hjärtat slår obehagligt fort. Mycket blod som jag ska pumpa runt och ibland känns de som hjärtat ska hoppa ur kroppen, detta gör att jag kan känna mej stressad fast jag inte är det och så får jag lite oros obehag känslor. Försöker hitta sätt att få ner pulsen vid sånna tillfällen men de är inte lätt. Men jag ska lägga omkull mej här i soffan nu iaf.


Ha en fortsatt trevlig Torsdag!

Av Caroline - 6 april 2011 22:08

Dum da dum..! Jag total städade i min tidigare katastrofala walk in garderob!!!

För er var det ju super tråkiga nyheter men här va de STORA nyheter, särskilt för Mattias som har sagt åt mej flera gånger att göra nånting åt oredan.. som gjort att jag inte ens vill lägga in kläderna som ja tvättat där, å ist spridit dom på golvet runt min sida av sängen i sovrummet, ja jag kan säga att jag nästan hade glömt bort hur golvet faktiskt såg ut för mina kläder har mer eller mindre varit en matta. Både rena å använda kläder. Usch jag är hemsk! Men de hela började när jag mådde så hemskt dåligt ett tag i graviditeten å sen vart de bara som en ond cirkel som ja inte kunde ta mej ur! ;)

Men nu, slängde en hel svart sopsäck fylld med kläder å annat, gav bort massa kläder till syster och resten vek jag in fint å prydligt, ställde iordning alla skor, å hängde allt som bör hängas på galjar. Sååå stolt över mej själv. Å Mattias berömde mej mycket, men sa att ser de lika fint ut om en vecka... DÅ har ja varit riktigt duktig..! =P


Ja så mer spännande än så var det ju inte för er, sorry. =)

Ikväll kickar töserna på å rör på sej så mycket så de nästan är obehagligt! Hehe de blir så tydligt å nästan hela tiden, å när de är 2 st då blir de mycket på samma gång. Å mer lär de bli.. har nog bara inte riktigt vant mej. =) <3


Ja nå mer hade ja inte att skriva om ikväll. Hoppas på soligt å klart imorrn oxå så ska jag ut å sätta mej å få lite fräknar.


Sov gott!

Ovido - Quiz & Flashcards