Alla inlägg den 11 april 2011

Av Caroline - 11 april 2011 22:24

Är super duper trött så blir inget värsting inlägg, men kan ju meddela att dagens BM besök gick bra. Härligt att få höra hjärtljuden på töserna. Och magen växte som sej bör, ligger ju lite över eftersom de är 2 där inne. =)

Hon tyckte att jag skulle ta upp på UL på onsdag att jag får sammandragningar så ofta nu dom här dagarna och så får dom ta en titt bara för att kolla för säkerhets skull. Även att de kan va levern som ja får så ont i på höger sida.


Å föräldragrupps träffen gick ozå bra.. eller va man säg. Den här gången va vi oxå bara 2 par men det andra paret va ett nytt par. Vi gick igenom förlossningen, före, under å efter. Kejsarsnitt hur de går till. Och så fick man se bäbisens väg ut! Vi kan inte fatta att de är 2 som ligger å trängs i min mage, för de såg verkligen trångt ut när det bara va en bäbis.


Ja de va de typ. Nu ska jag ta en sen kvällsmacka å dricka lite vatten som jag glömt att göra idag, sen blir de sängen!


Sovgott!

Av Caroline - 11 april 2011 09:03

Go morron go morron!

Hemma efter dygnspasset å sitter i soffan å sörplar lite snabbkaffe!

Igår morse va de tungt å kliva upp å åka på jobbet när Matte fick ligga kvar och de va lite hans fel att ja va så trött! Han tyckte nämligen att kl 02:20 på lördag natt så behövde han ringa å väcka mej för att tala om att han va på väg hem.. att han gick då från Folkan.. i nyland.. alltså typ 500 meter från oss! Ist för att vänta 5 minuter tills han kom hem å jag ändå garanterat märkt att han kommit hem.. väldigt omtänksamt av han men hgst onödigt tyckte jag! =)

Sen att han ville ligga å berätta om sin spännande kväll som bartender innan han slutligen somna å drog sina stockar va ju oxå intressant. Kvar låg jag sen vaken å försökte ignorera hans snarkningar å att alarmet skulle ringa om typ 3 timmar. Lövley! =)


Men de gick bra ändå. Jag tog en prommis igår från jobbet ner till Dollarstore å de fick ja för sen.. Ont i puppilur benet (om ni fattar va jaf menar..) och under magen å ena höften. Skelettet börjar väl mjukas upp å de börjar absolut å kännas! Jag är ju inte stor, men det är ändå 2 bäbisar som trycker på.

Och så börjar jag verkligen känna mej som en anka/pingvin när jag går.. lixom svankar och gungar fram typ. Haha ska bli väldigt intressant å se hur detta slutar!


Igår gick ja iaf ut på Tvillingklubbens hemsida och läste lite. Skulle så gärna vilja gå på deras föräldrautbildning, där allt är inriktat på tvillinggraviditet och förberedelser för tvillingarna som föräldrar. Även släkt fick joina, så som blivande far å mor föräldrar.. ja såna som ska sitta barnvakt sen helt enkelt å kan behöva lite nyttiga förberedelser! ;) Men närmsta kursen anordnas i STHLM i maj, å de känns både lite drygt att resa ända dit å så känns de som att... ja de hela kändes lite bökigt å opraktiskt helt enkelt! Men skulle nog va bra!


Hittade oxå lite annat å så här skriver dom om själva graviditeten:


"Grattis!

Ni är unika och kommer tillhöra en liten skara föräldrar med den fantastiska erfarenheten att få tvillingar eller fler.

Att vänta tvillingar är annorlunda än att vänta ett barn. En tvillinggraviditet kräver mycket mer vila och omtanke om din kropp. Vanligtvis blir man sjukskriven mellan vecka 20 och 25 och efter vecka 25 bör man absolut vara sjukskriven.

Det är viktigt att tänka på att 2 barn i magen är mer ansträngande för kroppen än att vänta ett barn. Risken för havandeskapsförgiftning och andra komplikationer är större och sannolikheten att barnen kommer födas tidigare är större. En tvillinggraviditet brukar vara igenomsnitt 36-37 veckor."


Ja.. jag är ju i vecka 24.. Nä de är ju måndag! Jag har nu gått in i vecka 25 förresten.. så jag är alltså där då dom rekommenderar att man sjukskriver sej. Jag får lite panik. För samtidigt som jag själv känner att jag kommer nog inte kunna jobba maj ut som det är tänkt, så känns de jätte tidigt att gå hem typ nu. Vad ska jag göra av all tid?? Och jobbet.. jag kommer ju bli borta en eeevigheeet! Det är inte det att dom inte skulle klara sej utan mej, för de fixar dom nog. ;) Men klarar jag mej utan dom??? Kommer sakna ihjäl mej! Kännas tomt. iaf tills tvillingarna tittar ut.. =)

Jaja, självklart sätter jag graviditeten å töserna först framför min rädsla för att bli totalt uttråkad och förslappad så är det sjukskrivning som krävs så är det sjukskriven jag ska bli! Men den här månaden ut tänkte jag iaf försöka jobba, även om det blir i sakta mak å jag är segare än segast! =)


Men ska kolla med spec. läkaren på Ultraljudet på onsdag som sagt å höra vad han säger, sist jag va där för 2 veckor sen kände jag inte av det onda jag börjat få nu men sa att jag måste känna efter vad kroppen säger och tänka på vad jag gör. Känns jäkligt underbart med alla dessa täta kontroller och dom som jobbar där på specialist mödravården i sollefteå måste jag säga! Dom som vi träffat känns så kunniga och förstående. Och även om Doktorn gav oss en smärre chock första gången vi träffa han så känns han nu väldigt trygg och hellre att han är lite barsk å rakt på sak å vet vad han pratar om än att han bara vet hur han ska hålla mej i handen å vara daltande om ni förstår hur jag menar?


Ja de här vart ju ett mycket längre inlägg än vad jag hade tänkt mej! Skulle fatta mej kort å koncist. Men det är ju verkligen inte min starka sida. Utsvävningar är mer min grej!

Ska lägga mej ner här på soffan å zappa lite på tv apparaten nu innan de är dags å ta en välbehövlig dusch, för kl 14 ska vi vara hos BM å mäta magen å lyssna på hjärtljuden och sen efter det är de dags för ny föräldragrupps träff. Hoppas de kommer fler par den här gången!


Ha en bra Måndag!

Ovido - Quiz & Flashcards