Alla inlägg den 13 april 2011

Av Caroline - 13 april 2011 14:43

Ja vi började dagen med ett nytt härligt ultraljud! Och det va glada besked. Dom växer som sej bör, och nu hade även den som va lite mindre förra gången, gått om och blivit lite större, även om det inte va nån jätte skillnad, men de är bra de visar att dom ger å tar ungefär lika mycket. Och så låg dom fortfarande med huvudet neråt båda två, så ligger dom kvar så ungefär en månad till, då brukar dom stanna där sa läkarn. Så hoppas hoppas hoppas! =)


Och även en till sak upptäckte dom, som det såg ut så är det en till hinna, eller om skiljeväggen va tjockare? Ja kommer inte riktigt ihåg vad dom sa, men iaf så kan de va ett tecken på att dom har varsin moderkaka, och inte delar som vi trott, men att den växt ihop, och isf minskar dett risken för TTS, tvillingsyndromet, som är största anledningen till dom täta kontrollerna, då blodkärlen kan växa ihop och den ena får för lite av allt, å ivärstafall dör. Så det va ju en otrolig lättnad, även om det inte var helt 100 att de va så, men som de såg ut nu iaf. Men blir ändå 2 täta kontroller till med 2 veckors mellanrum innan det blir 4 veckors mellanrum. Bara för att vara på den säkra sidan. Å de gillas!


Ang sammandragningarna.. dom har ju efter några dagars "panik" återgått till det jag hade innan mer eller mindre, och han sa att det kunde bero på att det är sån tillväxt av bäbisar och livmoder som orsakar dom extra kraftfulla sammandragningarna. Jag har ju inte haft nån blödning eller nåt annat onormalt så är det nog inget att få panik för, men ska tänka på att ta det lugn.

Därför blir det eventuellt en sjukskrivning vid nästa UL, så jag kommer kanske bara jobba ca 2 veckor till. Kom det tillbaka och det inte kändes bra skulle ja ringa å sjukskriva mej själv.

Känns väldigt konstig att gå hem så tidigt, vad ska jag göra på dagarna? Bara ligga i soffan är ja ju väldigt bra på å brukar inte ha nå större problem med det.. men i 3 månader? Eller iaf minst 2 hoppas jag!

Men känns ändå väldigt skönt, behöver ja inte oroa mej för att jag gör nåt jag inte borde, och inte känna att jag inte kan göra allt jag vill eller borde på jobbet. Om ni förstår? Ist får någon annan jobba som kan hjälpa till till hundra procent, å inte går på halvfart! =) Its a win-win situation! ;)

Men som sagt, lite tomt å konstigt kommer de nog kännas.


Och så till nästa händelse, mitt återbesök hos tandläkarn..

Allt gick bra, jag va ovanligt sansad å lugn. Men efter ett tag började jag svettas nå så fruktansvärt. så där kallsvettas ni vet. å jag börja skruva lite på mej å kände obehag. Sen vart de bara värre å värre å ja kände hur ja va på väg bort på nå vis, ja ville bara sätta mej upp! Men låg ju där med alla grejjer i mun.. snart svimmar jag tänkte ja å kände att ja måste försöka säga nåt innan ja faktiskt gör det! Fick ur mej ett mummel, men dom fatta att ja inte mådde bra, så dom fick avbryta å plocka bort allt å så la ja mej på sidan, sjöblöt i svett. Sköterskan va jätte gullig, la kalla tvättlappar på pannan å läkarn strök mej på ryggen! Haha liite pinsamt, men va sjutton inget jag kunde rå för. Efter några minuter på sidan vart de bra igen å han la igen tanden å fick en till tid.


Kom sen på att de kanske berodde på att jag låg på rygg lutad bakåt..

Man ska ju undvika å ligga på rygg, kroppspulsådern kan komma ikläm och varken jag eller bäbisar får ordentligt med syre. När jag tänker efter så vart töserna lite sprattligare oxh när ja låg där, dom vart kanske stressad när pulsådern kom ikläm?

Ja jag vet inte men de är den orsaken jag kan komma på att de berodde på. Har aldrig känt så där förut å speciellt inte hos tandläkarn.

Läskigt vare iaf, men nu vet ja de till nästa gång. Då ska ja be om de går bra att inte ligga så bakåt lutad.


Ja nu ska ja ta en liten powernap tro ja, sen ska ja in till stan igen, ikväll ska vi ha lite mys vi arbetskamrater! =)


Hade!

Ovido - Quiz & Flashcards