Alla inlägg den 24 februari 2011

Av Caroline - 24 februari 2011 20:45

Ja idag fick ja en tandvärk som hette duga, eller känt att de vare på gång men inget ""allvarligt". Men idag gjorde de ont! Så ont så ja va på dåligt humör, ville ramma varenda bil jävel som tog upp alla parkerings fickor på konsum så ja fick köra 3 varv innan en gubbe kunde masa sej därifrån! Ville köra hälsenorna av varenda en som va i vägen inne på affärn! Ja jag va.. in pain. Fick en akut tid 12.30 å med största klumpen i magen (inte bäbisen menat) marsherade jag dit. Jag har verkligen tandläkarskräck, värsta sorten typ. Hjärtklappning, svettningar och ont i magen.

Men vad gör man inte!

Å när läkarn borrat lite visa de sej ju att de va värre än han trodde, jag trodde ja skulle komma undan med en ny lagning bara.. Icke! De vart rensning av kanalerna och bort med det onda nerverna eller roten eller va de va. Ja alltså en härlig rotfyllning! Fast jag fick välja: Rotfylla eller dra bort tanden? Ja ville bara börja grina! Mamma? Pappa? Någon vuxnare än jag som kunde stråla sej dit genom tankeöverföring och hålla min hand?! Nej, beslutet va mitt och jag fick hålla min egna dyngsura hand. Rotfyllning det blev! Och 4000 kr fattigare! Nu vet jag varför jag varit så otroligt sparsam dom sista månaderna och sparat pengar som aldrig förr! Tandläkar räkning på ingång. Finns en  mening med allt va!

Å läxan jag lärt mej är att jag ska aldrig mer dra ut på å vänta på att de kanske kanske kanske kan gå över av sej själv nästa gång ja känner att de är nåt på g i nån tand. Och skulle ja gå lite oftare till tandläkarn kanske ja inte skulle bli så nervös varje gång. Men ja överlevde ju även denna gång så de ska ja försöka komma ihåg till nästa.


Nu ska ja googla lite om risker vid tandläkarbesök under graviditeten.. jag vart väldigt förvånad att han röntgade mej å jag bara fick ett skydd över halsen? Nojjig som man är tror man ju att nu kommer nåt gå snett bara därför typ.  =/

Men ja får väl hoppas på att han vet vad han gör!


Nu ska ja soffmysa lite med Mattias som kommit hem å hade köpt med sej ramlösa och lite syrliga godisar åt mej. =) <3

Ovido - Quiz & Flashcards