Alla inlägg den 20 september 2011

Av Caroline - 20 september 2011 14:17

Har haft nå vajjsing med modemet så Matte fick fixa ett nytt å det blir så tråkiga inlägg med mobilen då jag inte kan lägga ut nå bilder då.

Men nu tänkte ja komma med en liten bildbomb då Matte äntligen fört över alla bilder från sin iphone till datorn!

Det är från dagarna innan förlossningen tills nu typ..



     

Här är Tisdag, samma dag som vi fick åka in för observation då jag fick havandeskaps förgiftning å hade skyhögt blodtryck och sjukt mycket vatten i benen som ni ser.. hade gått upp 10 kg i vätska bara senaste veckan.. vågen stog på 82 kg!


       

Torsag morron undersökte dom mej å då visade det sej att jag va öppen ca 2 cm, Mattias som då hade sovit hemma den natten vart lite svettig då han där på förmiddan kom tillbaka och insåg att han skulle bli pappa... PÅ RIKTIGT!  

Jag vart förflyttad till ett förlossningsrum och plötsligt hade jag nät trosor och bauta blöjja på mej och vi va som i ett lyckorus för nu var de ju äntligen dax! Vid 10 tog dom hål på första hinnan (bebisen längst ner) vattnet gick och jaf fick verkar.. Så småningom va de dags för lustgasen... denna ljuvliga underbara lustgasen! Både jag å Matte hade så jäkla roligt åt den å vi turades om att dra lite. Vi hade så jäkla roligt åt den, matte fnittra som en tjej å jag åkte karusell, på riktigt kändes det som att jag va tillbaka på tivolit i kramfors när vi va 14-15 å jag satt i den där jäkla virvelvinden med dom jag bruka åka den med, helt sjukt! Å jag förklarade för Matte å barnmorskan hur de kändes där i mitt lyckorus å då svarar BM: " fortsätt å åk den där virvelvinden du så kommer de här gå bra" Sen viskar hon till matte innan hon går ut att han skulle hålla lite koll på mej så jag inte fastnade i den där lustgasmasken.... ;) 

Men han satt ju lika mycket i den så fort dom lämna rummet! Haha.


Mellan varven va ja ju tvungen å gå på toa å Matte hjälpte mej dit å medans ja satt pös han ut i rummet å kom sen tillbaka alldeles fnittrig.. hjälpte mej med nya bindor å allt. Han va suverän! Sånt jag aldrig skulle tillåta annars gjorde han..


Vid 16 tiden va värkarna så kraftiga så jag fick EDA i ryggen. Tack kära för den oxå.! Så höll vi på till sena kvällen och vid 22.30 börja riktiga krystverkarna och 23.30 tittade Lovis ut och 10 minuter senare kom Isabelle.

Matte va hur underbar som helst jag kan inte beskriva det. Han gjorde precis rätt hela tiden, hjälpte mej å hålla koll på värkarna så jag tog lustgasen i rätt tid. Höll min hand när ja krysta å stöttade mej å berömde mej.

   

  Dagen efter va jag rätt trött å hade den värsta träningsvärken någonsin hela vägen runt över magen å bak i ryggen. Gicksom en ostkrok i en veckas tid å trodde aldrig jag skulle kunna gå rakt igen. Plus att jag kände mej helt ut å in på det allra heligaste stället! kissade liter vis med vatten i flera dagar då all vätska lämnade min kropp. På några dagar gick jag från barbapappa formad till mitt forna jag, tillomed ännu smalare då jag inte hade en enda muskel kvar i kroppen.

Fick åka upp på barnavdelningen då flickorna gick ner så mycket i vikt å bara kräktes. Dom fick sond genom näsan och vi matade dom med spruta genm slangen var tredje timma.. dag som natt! Mattias va själv med dom där uppe första natten då dom ville behålla mej nere på förlossningen pga mitt blodtryck och tyckte jag behövde vila. Sen va vi kvar på barnavd. i en vecka innan vi fick åka hem å jag kunde amma dom helt utan sonden och flickorna inte behövde "sola" nå mer pga gulsoten.

           

                                      Pappamys  


       

Farfarlycka!                Morfarlycka!                       Farmorlycka!


  Mätt å belåten.

  Tvillinggrabbarna Valjemot med varsin tvillingtjej. Dom slåss alltid om dom mer eller mindre. ;)


     

Bada gillar vi!          Glada å spralliga.     Sova är skönt.


Nu vart de mycket på engång, ändå är det i korta drag. =P Men 3 månader senare så har ni iaf berättelsen här. =)

Ovido - Quiz & Flashcards